”Trots allt en lagsport vi håller på med”

Bengt-Åke Gustafsson svarar på stjärnans attack

HOCKEY

Mikael Samuelsson får stöd av OS-uttagne lagkamraten Henrik Sedin.

Och nu kommenterar förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson för första gången Vancouver-stjärnans hårda attack:

– Det är klart att jag är förvånad, men sådana där uttalanden får stå för honom (Samuelsson) säger Gustafsson till Sportbladet.

Foto: Jerker Ivarsson
Tre Kronors förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson kommenterar nu Mikael Samuelssons tuffa påhopp.

Vancouver-stjärnan Mikael Samuelssons attack på förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson efter OS-nobben är redan en klassiker:

– Kanske får jag ångra det här. Men jag har bara en kommentar: de kan dra åt helvete – det är vad jag tycker, sade 33-åringen som bekant till till Vancouver Sun.

Samuelsson får stöd av Sedin

Lagkamraten i Vancouver, Henrik Sedin, som blev uttagen i OS-truppen ställer sig nu på Samuelssons sida.

– Jag tycker att båda (Samuelsson och Alexander Edler) förtjänar att vara med, men det är upp till coachen och vad han vill, säger Henrik Sedin till Vancouver Sun.

Länge ville Bengt-Åke Gustafsson inte bemöta Mikael Samuelssons påhopp – men efter att intervjun publicerades i ljudform berättar han nu för Sportbladet om sina känslor:

Gustafsson: ”Trots allt en lagsport vi håller på med”

– Klart att jag är förvånad. Men jag har i dagsläget inga planer på att kontakta honom. Då skulle jag bli tvungen att göra det med alla spelare i den stora truppen som inte blev uttagna, och det tänker jag inte göra. Det är trots allt en lagsport vi håller på med, säger Gustafsson.

Generalsekreteraren: Jättetråkigt

Sportbladet pratade även med Ishockeyförbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren under måndagen.

– Det är jättetråkigt att ”Micke” reagerar så här, jag känner honom sedan tidigare och det är en lugn och sansad kille. Men det är upp till ”Bengan” (Gustafsson) om han vill ta kontakt med honom.