Besked i natt: Henke Lundqvist missar VM

”Knät blir inte bättre, skriver han i ett sms till Sportbladet

HOCKEY

NEW YORK/STOCKHOLM. Sent i natt kom beskedet från Henrik Lundqvist via sms. Han meddelade Sportbladet att det inte blir något VM-spel för honom:

– Knät blir inte bättre, därför måste jag säga nej. Det är både fysiskt och mentalt jobbigt att spela VM när man inte är 100 procent.

Förra söndagen kunde Bengt-Åke Gustafsson börja drömma om Henrik Lundqvist i VM. New York Rangers missade Stanley Cup-slutspelet efter en avgörande förlust mot Philadelphia Flyers.

Måste vårda sin kropp

Men det blir inget VM-spel för målvaktsstjärnan, trots att han jobbat hårt för att komma dit. Skadeproblemen är för stora och han måste vårda sin kropp i stället.

Spelade tejpad

De sista veckorna i grundserien spelade Lundqvist med tejpat knä. Direkt när säsongen var över för Rangers fortsatte han med rehabträning för att komma i ordning till VM. Men den dörren stängde han i går när han lämnade beskedet till Sportbladet:

– Jag har kört rehab en vecka och knät blir inte bättre, därför måste jag säga nej. Det känns inte okej att åka. Det är både fysiskt och mentalt jobbigt att spela VM när man inte är 100 procent.

Stod 73 av 82 matcher

Henrik Lundqvist har haft skadeproblem i princip hela säsongen. Men eftersom han är den spelare i New York Rangers som betyder överlägset mest har han ändå stått i 73 av lagets 82 matcher i grundserien.

Till VM-lägret i Stockholm i veckan har Bengt-Åke Gustafsson tagit ut Torontos Jonas Gustavsson, Timrås Anders Lindbäck och Brynäs Jacob Markström.