Gustafsson kan bli kvar som kapten

”Vi tycker att han gör ett bra jobb”

HOCKEY

Svenska ishockeyförbundet och Bengt-Åke Gustafsson har inlett samtal om framtiden. Det kan leda till en fortsättning som förbundskapten för Gustafsson.

– Vi tycker att han gör ett bra jobb och tittar man på resultaten är vi jättenöjda. Sedan är det en del andra faktorer som ska vägas in, säger förbundets generalsekreterare Jörgen Lindgren till TT.

Bengt-Åke Gustafsson.

Storförlusten mot Finland på söndagen i Czech hockey games var ingen höjdare för vare sig Gustafsson eller förbundsledningen. Men den lär knappast bli avgörande för om han blir kvar som förbundskapten eller inte.

Där är det mästerskapen som avgör. Det blev en historisk dubbel med både OS- och VM-guld 2006. Efter några medaljlösa VM var vårens brons i Schweiz ett steg i rätt riktning.

Målet den här säsongen är en ny gulddubbel i OS och VM. Därefter går Bengt-Åke Gustafssons kontrakt ut, och han kan tänka sig en fortsättning.

– Jag är inte ett dugg främmande för att fortsätta. Det är ett jättekul jobb och en härlig utmaning. Det enda som skulle kunna locka mig mer är NHL, men därifrån har jag inte hört något, säger Gustafsson som varit förbundskapten sedan februari 2005.

Finns ingen tidsplan

Jörgen Lindgren om läget:

– Vi har börjat titta över en profil på hur vi vill att förbundskaptenen ska vara. Den baserar vi på den profil vi gjorde när Bengt-Åke anställdes. Sedan är det en process som ska fortgå och naturligtvis vill vi prata med honom om vad han vill göra.

Är ni intresserade av att behålla honom?

– Jag tycker att man ska titta på helheten och sedan får vi ser var vi landar någonstans. Men ett bra steg är ju att höra vad han vill, säger Lindgren som bekräftar att samtalen om framtiden har börjat.

Någon tidsplan, att exempelvis avvakta resultatet i OS, finns inte i nuläget.

– Vi lever ju på de sportsliga resultaten, samtidigt som vi jobbar på lång sikt. Jag har ingen uppfattning om man ska avvakta OS. Vi får se vad som känns bäst, säger Lindgren.

TT