Kim Johnsson nobbar OS-spel

HOCKEY

Minnesotas stjärnback Kim Johnsson nobbar OS-spel.

Han har meddelat förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson att han inte är tillgänglig för spel i Vancouver.

– Det är av personliga skäl som jag inte vill gå in på, säger Johnsson till TT.

Foto: FOTO: AP
Kim Johnsson.

Den 33-årige före detta Malmöbacken kom inte heller till spel i OS i Turin 2006 då Tre Kronor tog guld. Tre veckor före spelen hoppade han av.

– Fast den gången var jag ju skadad och skulle ha barn, så då kunde jag inte spela, säger han.

Den här gången var han med i Bengt-Åke Gustafssons 69 man stora bruttotrupp som presenterades i slutet av augusti. Men sedan den togs ut har han meddelat att han är inte ställer upp.

Johnsson, som var med i VM-guldlaget 1998 och spelat 96 landskamper, gjorde i tisdags comeback efter en axelskada. Hittills den här säsongen har han spelat tio matcher och gjort ett mål och en assist. Johnsson var under fyra säsonger i Philadelphia en av de mest produktiva svenska NHL-backarna, men efter flytten till Minnesota sommaren 2006 har hans siffror nästan halverats och ligger på strax över 20 poäng per säsong. Nu hoppas han öka siffrorna igen efter tränarbyte.

– Förra året var min bästa säsong någonsin, men jag spelade inga power play och inget offensivt alls. Nu blir det mer min hockey igen och det känns som vårt nya spelsystem sätter sig allt mer, säger Johnsson efter matchvärmningen inför torsdagskvällens match mot Tampa Bay på bortaplan.

Men oavsett hans statistik den här säsongen blir det inget spel i OS.

TT: Har du pratat med Bengt-Åke Gustafsson?

– Jag har bara meddelat att jag inte kommer att spela.

TT