”Psykologisk fördel att ha Foppa i laget”

Sundin vill se kompisen i OS

1 av 3 | Foto: Foto: MAGNUS SANDBERG
Trivdes Fredrik Skavlan gillade att ha Mats Sundin som gäst och Mats Sundin gillade att vara gäst. Nu väntar minst ett år utan ishockey för Sudden.
HOCKEY

Peter Forsberg ska självklart spela i OS. Det är Mats Sundins förhoppning inför turneringen i februari:

– Om Peter är frisk är det självklart. Bara att ha honom i ett lag mot kanadensare och ryssar är en psykologisk fördel, säger han till Sportbladet.

När kvällens ”Skavlan” spelades in i går kväll berättade Sundin att han nu ska ta en lång paus från ishockeyn. Samtidigt berättar han för Skavlan om att han redan i sista matchen i våras förstod att karriären var över:

– Sista matchen mot Chicago när vi höll på att åka ut. Då satt jag på bänken och försökte insupa atmosfären. Det var vemodigt.

Ingen comeback

När Sportbladet träffar Sundin efter programmet slår han fast att det inte kommer att bli någon comeback. Men han följer Markus Näslunds och Peter Forsbergs Modoäventyr med spänning:

– Det är jättekul. Så länge man har den där lågan så ska man spela.

Tycker du att Forsberg ska spela i OS?

– Absolut. Om Peter är frisk är det självklart.

Vad ska du själv göra nu?

– Ingenting faktiskt. Jag kommer att ta något år här och verkligen fundera på vad jag vill göra.

Har du haft någon kontakt med Djurgården eller Toronto?

– Nej, faktiskt inte. Jag älskar ishockey men just nu är det inte aktuellt med något.

Mötte Thåström

Mats Sundin njöt av att vara med i studion i går. Han är en stor beundrare av Fredrik Lindström och har sett Lindströms program och filmer på internet hemma i Kanada.

Men framförallt var det Joakim Thåströms spelning i programmet som gladde hockeypensionären. När Thåström klev upp på scenen stod Sundin och diggade. Efteråt var det ett ömsesidigt idolmöte när de bägge stjärnorna ville fotas bredvid varandra i kulisserna.

– Det var grymt, jag fick gåshud när jag såg Thåström. Jag har aldrig sett honom live, men ska göra det i februari har jag tänkt. Han är ju superdjurgårdare också, säger Sundin och ler brett.