Zürich jagar Bengt-Åke

”Det kan vara ett alternativ”

HOCKEY

Bengt-Åke Gustafssons kontrakt som förbundskapten för Tre Kronor går ut i vår.

Nu jagas ”Bengan” av flera klubblag – bland annat av det schweiziska topplaget Zürich Lions.

– Det har ringt mig och frågat, bekräftar Bengt-Åke.

Foto: Jerker Ivarsson

Det är den Zürichbaserade morgontidningen Tages Anzeiger som idag skriver att kandidaterna till att ta över tränare för Zürich Lions nästa säsong reducerats från tre till två.

Kvar på listan finns Gustavsson, 51, och Colin Muller, 46, i dag assisterande tränare för laget.

– Det kan vara ett alternativ. Det har ringt till miig och frågat om framtiden, säger Bengt-Åke.

Väntar på besked

Gustafsson var assisterande tränare för det schweiziska landslaget 1997–2001 och har även varit tränare för Langnau 1999–2001. Sedan 2005 har han basat över Tre Kronor.

– Jag har tidigare sagt att jag absolut kan tänka mig att återvända till Schweiz en dag. Om det sker 2010 vet jag inte än, säger han.

Gustafsson säger att han väntar på besked från det Svenska Ishockeyförbundet om framtiden. Parterna talades vid för ungefär en månad sedan, sen dess har det varit tyst.

– Dom har frågat om jag är intresserad av en fortsättning. Nu väntar jag på att de ska komma tillbaka till mig. Jag hoppas det ska hända snart. Jag kan inte gå att vänta hur länge som helst, utan måste börja agera själv om de inte hör av sig, säger Bengt-Åke.

Speciellt i Schweiz händer saker tidigt. Enligt Tages Anzeiger kommer Zürich nya tränare presenteras inom ett par veckor.

Har fler klubbar hört av sig till dig?

– Det är några klubblag som visat intresse, säger den svenske förbundskaptenen.

FAKTA

Namn: Bengt-Åke Gustafsson.

Ålder: 51.

Tränarkarriär: Schweiz landslag 1997-2001 (ass), Feldkirch, Österrike 1998/99 (huvudtränare), SC Langnau, Schweiz 1999-2001 (huvudtränare), Färjestad 2001-2005 (huvudtränare), förbundskapten för Tre Kronor sedan 2005. Har kontrakt till efter VM 2010.