Omark: Jag kommer inte med till OS

HOCKEY

Bästa insatsen hittills – men pucktrollaren Linus Omark deppade.

Över ännu en förlust mot Finland, över en missad OS-chans.

– Nej, jag kommer inte med till OS. Det var för dåligt, sade han dystert.

Foto: AFP

Efter 3–15 på två matcher mot Finland tidigare under säsongen gjorde Tre Kronor en mycket bättre insats i Moskva.

Till ingen nytta.

Det blev förlust igen, först efter straffar, men ändå. 3–4 mot Finland innebar också sista plats för Tre Kronor i Channel one cup som Finland vann.

Linus Omark stod för två assist, var en skridskospets från mål i ordinarie matchtid och fintade bort finländske målvakten Iiro Tarkki i straffläggningen men fick ändå inte in pucken.

– Jag hade behövt spela över min kapacitet i alla tre matcherna. Matchen i dag var helt okej, men jag hade behövt spela bättre i alla matcher, sade han.

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson presenterar OS-truppen kommande söndag. Från Tre Kronors lag i Moskva talar allt för att Mattias Weinhandl finns med.

Målvakten Stefan Liv, ytterligare en kanonmatch mot Finland, backen Magnus Johansson och anfallsspelarna Tony Mårtensson och Per-Johan Axelsson är förmodligen de som är närmast en plats.

Möte i veckan

Gustavsson ville inte säga något:

– Jag ska ha ett telefonmöte med Tommy Albelin och Mattias Norström (assisterande tränare under OS) i veckan, sade Gustafsson.

Han säger sig ha ungefär 70 procent av truppen klar.

TT: Vilka från det här laget kommer du att fundera mest kring?

– Det vill jag inte diskutera. Jag har en bra bas att jobba på, sedan får jag ta de svåra besluten. Det handlar om en hel del dugliga spelare, sade han.

TT: Vilka är du mest nöjd över i den här turneringen?

– Liv har gjort två bra matcher, "Mange" (Johansson) har varit bra och våra oprövade backar har gjort helt okej ifrån sig. "Weinis" vinner skytteligan, så han har naturligtvis gjort det bra. Andra har varit lite mer upp och ned, sade Gustafsson som inte heller fått veta från förbundet om de vill ha honom kvar som förbundskapten efter kontraktstidens utgång i sommar.

Inga besked

Gustafsson har tidigare sagt att han gärna vill ha en indikation före jul.

– Men det är ju inte jul ännu, sade han.

Tre Kronor ledde med både 1–0 och 2–1, men låg också under med 2–3 innan Daniel Tjärnqvist räddade en poäng med sitt 3–3-mål. Magnus Johansson och Niklas Persson gjorde de två övriga målen. Jarkko Immonen avgjorde i straffläggningen för Finland som vann skotten med 34–18 under de första 65 minuterna. Ville Peltonen gjorde två mål och tre poäng och har därmed gjort fyra mål och åtta poäng på sina två senaste matcher mot Sverige.

En Sverigedödare att se upp med när lagen möts i OS den 21 februari.

Göran Sundberg/TT