Frölunda-junior uttagen i Tre Kronor

”Jag trodde att det var ett aprilskämt”

Foto: Scanpix
Henrik Tömmernes får chansen i Tre Kronor
HOCKEY

Truppen till Tre Kronors andra VM-läger är uttagen.

I truppen finns två riktiga bomber:

Henrik Tömmernes, Frölunda, och Sebatian Owuya, Timrå.

– Jag trodde att det var ett aprilskämt, säger Tömmernes till Sportbladet.

I morgon inleds Tre Kronors andra VM-läger i Stockholm.

I truppen finns två riktiga bomber: Frölundas Henrik Tömmernes och Timrås Sebastian Owuya. Owuya, som endast har gjort elva elitseriematcher, fanns med redan förra veckan, men då som extraspelare då Team 19-landslaget hade ett läger samtidigt.

Kollat i slutspelet

För Tömmernes är det däremot första gången han får göra en insats med Tre Kronor. Något som kom som en stor överraskning för 19-åringen.

– Det var en liten chock. Kent (Norberg, Frölundas general manager), sa att jag skulle ringa Bengt-Åke. Och det var ju 1 april, så jag tänkte att nu jävlar har de något i bakfickan, säger Tömmernes.

Men det hade de inte. Istället berömde Bengt-Åke Gustafsson Tömmernes.

– Han sa att de kollat på mig i slutspelet och att det såg bra ut. Och så ville de testa lite yngre backar nu under lägret, säger han.

”Tagit stort kliv”

När Sportbladet talar med Bengt-Åke Gustafsson fortsätter han att berömma Tömmernes.

– Det är bara att titta på vad han gjorde under slutspelet. Han har tagit ett stort kliv.

Om Sebastian Owuya säger han så här:

– Jag vet inte så mycket om honom, men han var ju med U19 förra veckan, och jag tyckte han såg intressant och rolig ut. Eftersom de inte har något i veckan och vi behöver backar är det ju lika bra att han tränar med oss.

Modig petas

Den enda spelaren som fått lämna Tre Kronor sedan förra veckan Luleås Mattias Modig, som ersätts av Brynäs Jacob Markström.

FAKTA

Tre Kronors trupp

Målvakter: Anders Lindbäck, Timrå, Jacob Markström, Brynäs.

Backar: Christian Bäckman, Frölunda, Johan Fransson, Luleå, Mattias Karlsson, Timrå, Fredrik Lindgren, Färjestad, Sanny Lindström, Färjestad, Lance Owuya Sebstain, Timrå, Henrik Tömmernes, Frölunda, Tobias Viklund, Frölunda.

Forward: Jonas Andersson, Dynamo Minsk, Jonathan Granström, Brynäs, Johan Harju, Dynamo Moskva, Fredrik Hynning, Timrå, Anton Lander, Timrå, Joakim Lindström, Torpedo Nizhny Novgorod, Michael Nylander, Jokerit, Linus Omark, Dynamo Moskva, Niklas Persson, Nizhnekamsk, Fredrik Pettersson, Frölunda, Magnus Pääjärvi Svensson, Timrå, Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva, Daniel Widing, Davos.

ARTIKELN HANDLAR OM