Klara för VM

Fler NHL-proffs har redan lämnat klartecken

Positiva till VM Victor Hedman, Jonas Gustavsson, Viktor Stålberg, Rickard Wallin, Nicklas Grossman och Carl Gunnarsson har givit klartecken för VM-spel.
HOCKEY

Här är senaste nytt runt Tre Kronor:

Bengt-Åke Gustafsson skissar på en ny fräckare ishockey och mängder med NHL-proffs har sagt ja till VM.

– Kan tänka mig att det blir mellan fem till tio NHL-proffs i VM-truppen, säger Gustafsson.

I går presenterade Tre Kronor en tredje preliminär VM-trupp.

Men det återstår flera gallringar inför VM. Bland annat ska SM-finallagens spelare in i truppen och sedan har vi NHL-proffsen.

Öhlund nobbar

Sportbladet har ringt runt till NHL-proffsen, de som missar slutspel, och frågat om de kommer att tacka ja till Tre Kronor i vår.

Mest tråkigt var det att stjärnor som Kristian Huselius, Anton Strålman och Mattias Öhlund inte vill förlänga säsongen.

Mest positivt är det att Jonas Gustavsson och Victor Hedman vill till Tyskland och VM.

– Jag får inte kommentera några namn. Vill vänta till spelarna gått igenom läkarundersökningen innan jag berättar hur det blir. Men det är kul att ni fått en del positiva svar, säger Gustafsson.

Sista mästerskapet

Det här är Bengt-Åke Gustafssons sista mästerskap med Tre Kronor och han vill avsluta snyggt och har därför skissat på att spela en mer intensiv ishockey.

Nu ska det bli en mer fartfylld ishockey när Tre Kronor spelar och istället för att använda sig av styrspel när motståndaren har pucken ska det vara aggressiv forechecking, om läget i matchen är det rätta. Bland annat har Tre Kronors träningar i Huddinge varit annorlunda jämfört tidigare träningar. Spelarna har åkt skridskor som aldrig tidigare.

– Vi tränar väldigt mycket just nu att ha fart under skridskorna och att vi ska kunna växla i matcherna mellan att jaga eller vara passiva. Har vi aldrig tränat på att vara aggressiva så kan man ju inte ändra till det mitt under matcherna, säger Gustafsson.

VM i Tyskland startar 7 maj och avslutas 23 maj.