Favorit i repris för Linus Omark

Avgjorde mot Schweiz med ny straff

Foto: SVT PLAY
HOCKEY

I fjol slog Linus Omark igenom på allvar med en drömstraff mot Schweiz.

I kväll mötte Tre Kronor åter Schweiz.

Och precis som i fjol gjorde avgjorde Linus Omark – med en straff.

I fjol mötte Sverige Schweiz i en träningsmatch inför VM. Då avgjorde Linus Omark med en fantastisk straff, då han fintade ner målvakten och elegant lobbade pucken över honom.

I kväll möttes lagen i en ny träningsmatch.

Och precis som i fjol gick matchen till straffar.

Och precis som 2009 blev Linus Omark matchvinnare.

Hårt slagskott

Denna gång blev det dock inte en riktigt lika fantastisk straff, men det var snyggt även nu. Istället för att finta, som han gjorde i fjol, laddade han nu istället bössan för att skjuta. Och det stenhårda slagskottet gick upp i krysset bakom den schweiziske målvakten.

Det var det andra svenska straffmålet och innebar en säkrad svensk seger. Men även det första svenska straffmålet var läckert. Magnus Pääjärvi-Svensson stod för några läckra dragningar och fintade bort målvakten, nästan på Foppa-manér.

Matchen i helhet var dock ingen höjdare. Framåt såg det ganska bra ut, men bakåt var det mer svajigt.

Rundblad bakom kvittering

Positivt var dock att flera av de svenska debutanterna stod för positiva insatser. Jonathan Granström firade landslagsdebuten med att göra 1–0. Målvakten Anders Lindbäck stod för ett par kvalificerade räddningar, och David Rundblad låg bakom 4–4-kvitteringen i slutminuterna då han sköt ett hårt slagskott som styrdes in i mål. I den officiella statistiken fick Michael Nylander målet, men på tv-bilderna såg det ut som att skottet gick via en schweizisk skridsko.

På den negativa sidan kan dock två skador rapporteras. Både Niklas Persson och Tobias Viklund fick efter matchen fick göra akutbesök hos tandläkaren efter smällar mot ansiktet.

– De måste röntgas, så vi får se hur deras status är i morgon, säger Tre Kronors lagledare Mats Näslund till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM