Så ska han lyckas övertala proffsen

Mårts har bokat möte med NHL-stjärnorna

HOCKEY

Nu ska alla nej tack förvandlas till ja tack.

4:e augusti anordnar förbundskaptenen Pär Mårts ett stormöte med NHL-svenskarna – allt för att locka stjärnorna till spelmed Tre Kronor.

– Vi ska försöka hitta en strategi som gör att det blir färre nej tack, säger Mårts.

Nej tack, nej tack och nej tack.

NHL-stjärnorna som tackar nej till Tre Kronor blir fler och fler för varje säsong. Nu vill nya förbundskaptenen Pär Mårts sätta stopp för den negativa trenden.

Och han gör det genom att anordna ett landslagsmöte med de svenska NHL-proffsen. Den 4:e augusti kommer Mårts träffa större delen av de svenska NHL-stjärnorna i Stockholm.

Reda ut alla ”nej tack”

Han ska informera om det nya Tre Kronor och locka spelarna till att tacka ja till VM – men även reda ut orsaken bakom alla ständiga nej tack.

– Vi ska träffa alla NHL-spelare som är tillgängliga

i Stockholm i augusti. Jag vill ha ett sådant möte. Jag tycker att det ska vara så, att när de är här ska vi mötas och diskutera. Vi ska sätta oss ner och bland annat se vad alla behöver för att tacka ja och vad som krävs för att de ska vilja spela i landslaget, säger Pär Mårts till Sportbladet.

Vad kommer ni mer gå igenom?

– Vi ska berätta vilka vi i nya staben är, presentera tänket, hur vi ska bygga ett lag och locka NHL-spelarna till att ta del av det laget. Sedan ska vi, som jag sa, ställa frågan vad spelarna behöver för att vara med i ett VM och få in allas synpunkter på det.

Vad är din spontana känsla hittills?

– Jag har träffat en hel del NHL-proffs under sommaren och jag tycker det känns som att de är beredda att ställa upp för Tre Kronor. Men vi ska försöka hitta en strategi som gör att det blir färre nej tack till Tre Kronor i framtiden.

”Ha en dialog”

Genom en kontinuerlig dialog, en frejdig hockeystrategi och ett nytt Tre Kronor ska proffsen lockas till att dra på sig landslagströjan.

– Jag tror det handlar om att ha en dialog. Johan Garpenlöv (general manager) ska försöka ha kontakt så mycket som möjligt med killarna. Vi ska över till Nordamerika i alla fall tre gånger under säsongen. Är en spelare med under resans gång kanske man hittar ett till mål med säsongen även om spelet i NHL är över.

I stort sätt alla aktiva NHL-svenskar kommer att närvara vid Tre Kronor-mötet. Men vissa undantag finns. Exempelvis är Henrik Zetterberg, Johan Hedberg och Patrik Berglund, av olika anledningar, inte i Sverige vid tidpunkten.

– Men min förhoppning är att de flesta är med, säger Mårts.

ARTIKELN HANDLAR OM