NHL-spelarnas nya kravlista till Mårts

”Finns en del att förbättra”

HOCKEY

Nu ska luften rensas mellan Tre Kronor och NHL-spelarna.

På landslagsmötet i augusti kommer spelarna att framföra en mindre kravlista för att lockas till VM-spel.

– Det finns en del att förbättra i Tre Kronor för att göra det mer attraktivt för oss i NHL, säger Detroitstjärnan Niklas Kronwall.

Sportbladets avslöjande häromdagen.

I går avslöjade Sportbladet Pär Mårts initiativ till ett Tre Kronor-möte med NHL-proffsen – ett möte som förhoppningsvis ska minska spelarnas nej tack till landslaget.

Enligt uppgifter har NHL-svenskarna en mindre kravlista de ska framföra till Mårts som gör att fler ska kunna lockas till VM-spel.

– Det är inga större saker det handlar om. Utan mer mindre grejer. Men jag tycker vi ska ta det inom landslaget först innan vi går ut med det, säger Kronwall.

Något exempel?

– Det skulle väl till exempel vara familjesituationen. När man är mitt i en säsong i NHL så är det mycket resor. När säsongen är över kanske man inte är så sugen på att vara i från familjen tre veckor till. Men skulle det gå att lösa den frågan, och underlätta för oss att ta med familjen, är det nog fler som skulle tacka ja.

Samuelsson positiv

Vancouvers Mikael Samuelsson efterlyser en bättre dialog mellan NHL-proffsen och Tre Kronor.

– Den behöver verkligen förbättras så att man på förhand vet hur det ligger till. Dialogen fungerade väl inte riktigt innan och det märkte särskilt jag inför OS. Det här mötet tror jag är ett steg i rätt riktning, säger Samuelsson och fortsätter:

– När man spelat en lång säsong i NHL är man ibland mer trött mentalt än fysiskt. Att då kunna ta med sig en del av sin familj på VM kan göra att fler lockas att säga ja.