Mårtensson och Weinhandl nobbar

Väljer att vila upp sig

HOCKEY

I dag presenterade Pär Mårts den allra senaste Tre Kronor-truppen.

Den var utan två av de största namnen: Mattias Weinhandl och Tony Mårtensson.

– De har tackat nej, säger Pär Mårts.

Pär Mårts gästade SVT:s Hockeykväll och visade där upp de namn som får förtroendet att spela LG hockey games i Ryssland och Sverige i februari.

Men den saknar de två kanske största namnen: KHL-proffsen Tony Mårtensson och Mattias Weinhandl.

Två debutanter

– Dom har ont och skador som gör att de vill kunna vila upp sig under uppehållet för att återhämta sig. Jag har frågat de för varje turnering men de tackar nej, säger Mårts som, förstås, inte är nöjd att inte kunna ställa upp med bästa möjliga lag.

– Nej, det är klart det inte känns bra om jag hade fått välja. Men nu får jag inte välja, det känns inte som att man ska gråta över det, jag kan inte lägga fokus på de som inte är med. Nu får jag jobba med det jag har, säger han till SVT.

Däremot finns det plats för två debutanter i truppen: Skellefteå AIK-backen Tim Erixon och Luleås Simon Hjalmarsson.

Inte nöjd med tredjeplats

– Det känns som att, är man bäst i världen i sin åldersklass, som Tim är i alla fall en av dom, så ska man också få spela i sitt landslag. Han är väl värd den här chansen.

– Simon hamnar alltid högt upp i målskytteligan och passningsligan och såna saker. Det är en rivig forward, han ser inte så stor ut men han är väldigt kvick kring målet, kvick och aggressiv, så jag tror han kan passa internationellt.

I båda de tidigare turneringarna har Sverige slutat på tredje plats.

– Det är jag ju inte nöjd med. Vi siktar på att vinna så det är vi långt ifrån nöjda med och det finns massor att jobba på. Och många goda sidor också, men jag saknar jättemycket av det här laget, det gör jag faktiskt, säger den svenska förbundskaptenen.

ARTIKELN HANDLAR OM