Han avslöjar allt – i pärmen

Pär Mårts bjuder motståndarna på Tre Kronors taktik

ÖPPEN Per Mårts spelar med öppna kort.
HOCKEY

Tre Kronor ska bli det öppna landslaget.

Då väljer förbundskapten Pär Mårts att detaljerat avslöja den svenska taktiken.

– Vi ser fler fördelar än risker med att vara öppna, säger Mårts.

I går presenterade Pär Mårts sin första landslagstrupp. De närmsta dagarna kommer samtliga uttagna spelare att få den folder där det detaljerat beskrivs hur Tre Kronors taktiska upplägg ser ut.

Inom kort kommer foldern även att spridas till stora delar av Hockeysverige. Bland annat till klubbar och tränare på olika nivåer.

Två dvd-skivor ingår

Men redan i går på presskonferensen delades taktikpärmen ut till samtliga journalister. I paketet ingick även två dvd-skivor som beskriver målskytte och spelet framför mål.

– Vi har diskuterat hur vi ska göra, men jag vill att vi ska vara ett öppet landslag. Vi ska vara så ärliga som möjligt med allt vi gör och vi vill gärna delge Hockeysverige våra tankar, säger Mårts.

Nu blir er taktik offentlig. Du är inte rädd för att era motståndare kommer att dra nytta av det?

– De sitter ändå på läktaren och filmar våra matcher och funderar hur de ska möta oss. Om de nu får tag i den här får vi väl skruva till det ytterligare ett snäpp.

Men det måste ändå vara unikt att ett landslag är så öppet med taktiska detaljer?

– Vi är beredda att ta den risken.

I slutändan tror jag man vinner mer än vad man förlorar på att vara öppen. Om något lag tar efter hur vi gör blir de ändå bara en dålig kopia.

Småkronornas filosofi

Foldern ”Ett vinnande lag” har arbetats fram av

ledarna runt samtliga svenska ishockeylandslag. Grundfilosofin är det spel som Mårts använde under sina år med Småkronorna.

– Sedan blir det en diskussion med spelarna för att utveckla det här och se vad spelarna kan bidra med i de olika situationerna. Det är inte så styrt utan det finns olika smöjligheter, säger Mårts.

ARTIKELN HANDLAR OM