”Det är bara fortsätta skjuta”

Björn Melin om den tunga starten i KHL: ”Skulle det bli så att de sparkar mig så är det så”

HOCKEY

CESKE BUDEJOVICE. Det har spekulerats i att Björn Melin, 29, riskerar att få sparken från KHL-klubben Neftekhimik.

Men Melin själv är inte orolig.

– Jag har inte fått några indikationer på att de vill kicka mig och tänker absolut stanna i Ryssland och köra på, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Björn Melin.

Sportbladet avslöjade den 25 oktober att Tre Kronor-forwarden Björn Melin hade fått ett stentufft ultimatum från KHL-klubben Neftekhimik: Spela bra i de tre kommande matcherna – annars får du sparken.

När Sportbladet pratar med Melin efter Tre Kronors onsdagsträning i Budvar Arena medger han att säsongen hittills inte har gått som han har velat.

”Bara fortsätta skjuta”

– Det är klart man hade önskat att det skulle ha gått bättre. Jag har haft chanser, men inte satt dit puckarna som jag borde ha gjort, säger han självkritiskt.

– Det är klart att det sätter sig i skallen, men jag har varit med om måltorka tidigare och det är bara att fortsätta skjuta så lossnar det.

Hur ligger det till med kravet från lagledningen i Neftekhimi?

– Det är inget jag har hört.

Men har du fått några påtryckningar från tränaren att du måste producera poäng?

– Nja, det är ganska svårt att ha bra kommunikation i vårt lag eftersom ingen av ledarna kan engelska.

”Tänker stanna”

Men hur fungerar då taktikgenomgångarna?

– Det är bara två, tre spelare som kan engelska, så man får fråga dem så gott det går. Nu har jag inte spelat de två senaste matcherna, men de säger precis innan matchen vilka som ska spela, så är det inför varje match. Du kan vara i andrafemman på träningen dagen innan, men när matchen drar igång sitter du på läktaren. Det är bara att acceptera och jobba hårt.

Är du orolig?

– Absolut inte. Sedan vet man inte vad som händer, men skulle det bli så att de sparkar mig så är det så. Men jag har inte fått några indikationer på att de vill kicka mig. Och jag trivs jättebra i Ryssland eftersom jag har min familj med mig. Jag tänker absolut stanna i Ryssland och köra på.

Är du förvånad över att du blev uttagen till Karjala Cup trots din mindre bra säsong?

– Nja, Mårts vet ju vad jag går för sedan tidigare, dessutom hade jag tur att göra ett mål och ett assist just i den matchen han var och tittade på, hehe. Men nu ska jag visa att jag är värd chansen.

ARTIKELN HANDLAR OM