Pär Mårts vaskar om mot Ryssland

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

HELSINGFORS. Pär Mårts vaskar om på backsidan när Tre Kronor möter Ryssland i morgon.

Jonas Junland sitter på läktaren.

Pär Arlbrandt blir 13:e forward.

Och Stefan Liv fortsätter att vakta kassen.

Trots den grymma vändningen mot Tjeckien var Pär Mårts inte helt nöjd dagen efter:

– Jag tycker att det finns många skönhetsfläckar. Vinst är det som det går ut på, men vi måste hitta spelsättet. Vi gjorde många bra saker, men det slirade ibland. Det var som att vi inte litade på det vi skulle göra.

Försenad träning

Tre Kronors fredagsträning i Hartwall Arena blev en halvtimme försenad på grund av försenat flyg.

Efter att Dick Axelsson tvingats lämna truppen på grund av en ljumskskada anslöt Luleås Pär Arlbrandt, som blir 13:e forward mot Ryssland i morgon.

I övrigt är kedjorna intakta med hur Sverige avslutade matchen mot Tjeckien, med den ändringen att Marcus Krüger byter plats med Niklas Olausson i tredjekedjan.

På backsidan skickas Jonas Junland upp på läktaren och Elias Fälth får landslagsdebutera som extra back. Daniel Fernholm går in bredvid David Petrasek.

Liv i målet

– Vi har åtta backar och får inte vara 23 spelare. Vi har inte hittat någon riktigt bra motivering varför Junland är på läktaren, men han spelar mot Finland, säger Pär Mårts.

– Fälth blir sjunde back, men spelar inte power play, utan box play. Det är han kanske inte van vid, men vi väljer att matcha på det sättet eftersom Erixon och Rundblad är så offensivt duktiga.

Något oväntat fortsätter Stefan Liv i målet.

– Vi satt och pratade igenom lite alternativ och båda målvakterna tyckte att det lät bra. Stefan var sugen på att möta ryssarna eftersom han spelar där och Daniel sa att han klarar att hålla skärpa och fokus tills på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM