Niklas Persson tränar med LHC

Sugen på en VM-plats – tränar med juniorer

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Niklas Persson. FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

Niklas Persson tränar med Linköpings juniorer för att hålla sig i trim.

Med förhoppningen att det ska räcka till en VM-biljett.

– Jag är väldigt sugen på att spela VM, det är stort, säger ”Pajen”

Niklas Persson har ännu inte bestämt sig för var han ska spela kommande säsong och att han nu tränar med Linköpings juniorer kan sätta igång spekulationer.

– Men det behöver det inte göra. Det är inte svårare än måste hålla igång på något sätt för att få en plats VM-truppen. Som tur är har jag bra kamrater i Linköping som ställer upp och är väldigt tacksam att jag får vara med och träna, säger Persson.

Åkte ut i första rundan

Perssons säsong tog slut den 6 mars när hans KHL-klubb Neftekhimik Nizhnekamsk åkte ur i den första slutspelsrundan.

Därför måste han nu hålla igång för att i första hand vara med i Tre Kronors träningsmatcher mot Lettland den 30 mars och 1 april och sedan, förhoppningsvis, VM.

– Jag har haft kontakt med Mårts stab och vet till en början vad som gäller, sen tror jag det kommer bli tuff konkurrens. Det är ju svårt för honom att säga något innan NHL-lagen slås ut, men jag är medveten om förutsättningarna, säger Persson.

Velig om nästa år

Han har annonserat att han är på väg bort från både klubben och Ryssland och det finns enligt uppgifter intresse från i alla fall Linköping och HV71 i elitserien samt ett par lag från andra ligor.

– Det finns lite att fundera på om jag säger så och jag är inte i närheten av ett beslut. Jag är väldigt velig i år, säger han.