Alla NHL-svenskar som ratas från VM

”Vi har meddelat dem att det här året är de inte aktuella”

Foto: BILDBYRÅN, SCANPIX
INTE VM-AKTUELLA Samuel Påhlsson, Jacob Josefson, Jonas Gustavsson, Fredrik Modin och Fabian Brunnström.
HOCKEY

Normalt brukar det handla om de som tackar nej till VM-spel.

Men här är de som inte får chansen.

– Vi har meddelat dem att det här året är de inte aktuella, säger Tre Kronors general manager Johan Garpenlöv.

Tidigare i dag meddelade Svenska ishockeyförbundet att fem NHL-spelare spelare är klara för VM: Carl Gunnarsson, Mikael Backlund, Patrik Berglund, Magnus Pääjärvi och Mattias Tedenby.

Samtidigt meddelades 20 namn från NHL och AHL som inte är aktuella för VM-spel, där fem spelare tackat nej på grund av skador och tre på grund av familjeskäl.

Rutinerade Tre Kronor-spelare

Övriga 13 är spelare har, bortsett Johnny Oduya som tackat nej, inte fått förtroende av Tre Kronor till detta års mästerskap.

Där finns bland annat två rutinerade Tre Kronor-spelare som var med i OS 2010 i form av Fredrik Modin och Samuel Påhlsson.

 – Det (Modin) är en spelare som är lite äldre som, jag vet inte om han gör sin sista säsong i år, men som förmodligen gör en av sina sista säsonger. Men han är inte aktuell, säger Garpenlöv.

Påhlsson?

– Han har vi pratat med och kommit överens att detta VM har vi andra spelare som ska spela.

– Vi försöker bygga ett lag och de här killarna har vi pratat med och meddelat att det här året är de inte aktuella. Det kan se helt annorlunda ut nästa år, men så är det nu i alla fall.

På målvaktssidan finns tre spelare som, trots att de är lediga, inte får förtroendet: Jonas ”Monstret” Gustavsson, Henrik Karlsson och Gustaf Wesslau.

”Skicklig och har en bra säsong”

I stället håller sig ledningen tills vidare kalla med de två målvakter man har tillgång till nu, Viktor Fasth och Anders Nilsson.

– Sen har vi (Erik) Ersberg i Ryssland som spelar slutspel nu, säger Garpenlöv.

Har han uttalat att han är intresserad?

– Det är en målvakt som finns där som vi har pratat med. Sen vill vi låta han spela klart innan vi bestämmer vad som ska hända. Men det är en målvakt som är skicklig och har en bra säsong.

– Jag tycker Fasth har haft en fantastisk säsong och Nilsson samma sak. Ersberg har haft en jättebra säsong. Sen får vi se, vi kan ju vänta in en runda där borta också med spelare. Typ en (Anders) Lindbäck i Nashville kan ju bli aktuell om de åker ut, så det finns möjligheter med bra målvakter där borta som kan dyka in här.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor