12 000 kronor för att se Tre Kronor spela

Ishockey-VM i Globen kommer kosta för publiken

HOCKEY

Det kommer kosta om du vill se hockey-VM i Globen.

Upp mot otroliga 12 000 kronor för en vuxen och tre barn att se Sverige-Norge spela.

– Det är ju helt tydligt att de inte vill ha unga och vanliga människor på matcherna, säger Anders Bergfeldt till SvD.

Ishockey-VM kommer att spelas både i Stockholm och i Helsingfors i år. Tre Kronor kommer spela sina gruppspels-matcher i Globen och det kommer kosta om man vill se Tre Kronor spela. 2995 kronor plus extraavgifter kommer en biljett att kosta. Priset inkluderar tre matcher till; Lettland-Ryssland, Tjeckien-Danmark och Tyskland-Italien.

– Biljetterna till hockey-VM har sålts på det här viset länge, säger Lars G Karlsson, generalsekreterare för de svenska delarna av VM-turneringarna 2012 och 2013, till SvD.

Hockey för "slipsnissar"

För Anders Bergfeldt som hade tänkt att gå med barn och två barnbarn, elva och nio år, blir kostnaden drygt 12 000 kronor.

– Grabbarna ville se vad som helst med Tre Kronor, vilken match som helst. Tyskland-Italien och Ryssland-Lettland är säkert kul för någon, men inte för smågrabbar som bara vill se Tre Kronor, säger Bergfeldt till SvD.

Det billigaste alternativet för att se Sveriges matcher för Anders Bergfeldt blir 3880 kronor, då kostar varje biljett 895 kronor och man sitter högt upp med dålig sikt.

– VM innehåller många bra matcher, och vill man få ut budskapet att det är så, då är det rätt att paketera biljetterna som vi har gjort, menar Lars G Karlsson på.

– Det var ju snack redan när Globen byggdes att det skulle bli hockey för "slipsnissar". Det är ju helt tydligt att att de inte vill ha unga och vanliga människor på matcherna, säger Anders Bergfeldt.

Blir fotboll istället

VM-turneringen i Globen inleds den fjärde maj. Då kommer inte Anders Bergfeldt vara där. Han väljer i stället att ta med barnbarnen på fotbollsmatchen Sverige-Brasilien.

– 1800 kronor för fyra biljetter. Det är skillnad det, konstaterar Anders Bergfeldt.

VM spelas 4-20 maj i både Helsingfors och Stockholm. Gruppspelen delas upp så Tre Kronor spelar i Stockholm och Finland i Helsingfors. Semifinaler och finalen kommer spelas i Helsingfors.