Tony Mårtensson tillbaka i Tre Kronor

Här är hela truppen till Oddset Hockey Games

HOCKEY

För ett år sedan ratades Tony Mårtensson, 31, från Tre Kronor.

Nu är KHL-stjärnan tagen till nåder och tillbaka i landslaget.

– Jag ser en aktiv Tony Mårtensson i dag och nu är han även själv sugen att vara med, säger Pär Mårts.

Foto: jimmy wixtröm
Tony Mårtensson.

I december 2010  var det många som höjde på ögonbrynen när Pär Mårts lite smått sågade poängkungen Tony Mårtensson, proffs i SKA Petersburg.

Han berättade hur han upplevde Mårtensson på isen.

– Han lyste inte riktigt. Jag såg inte 100 procent. Jag tycker inte att han ville utanför komfortzonen tillräckligt mycket, säger Mårts, som då inte tog ut Mårtensson till Tre Kronor.

”Han är mer aktiv nu”

När Tre Kronor hade presskonferens i Stockholm under måndagen var SKAs poängkung tillbaka i landslaget, för första gången sedan VM 2010 i Tyskland.

– För det första så vill Tony verkligen vara med nu och han är sugen på ishockey. Då ska han vara med, säger Mårts till Sportbladet.

Är han ur komfortzonen nu?

– Ja. Han är mer på det just nu och han är även mer aktiv på isen. Sedan ligger han i toppen av skytteligan i KHL och det är starkt, säger Mårts.

Mårtensson har sin poängbästa säsong i KHL någonsin. Han är trea i poängligan med 49 poäng och leder KHL:s plus minus-liga överlägset, + 35.

Center eller kant?

Nu vill inte Mårts garantera att Mårtensson får spela center i Oddset Hockey Games, på grund av många centrar i truppen. Det kan bli så att han sätter Mårtensson på en kant och även skiljer radarduon  Mårtensson/Weinhandl åt.

– Vi har många möjligheter, säger Mårts.

Mårtensson har sagt ja till att göra en ny sejour i Tre Kronor. Bland annat för att han känner sig bra tränad och har motivationen att spela i landslaget igen.

– I fjol var jag inte bra nog. I år har det flytit på bra och jag är glad att det resulterat i en landslagsplats, säger Mårtensson.

Hans gamle radarpolare från tiden i Linköping, Mattias Weinhandl, är alltså också tillbaka i Tre Kronor.

FAKTA

Här är hela truppen...

Målvakter: Viktor Fasth, AIK, Erik Ersberg, Salavat Julajev.

Backar: Klas Dahlbeck, Linköping. Staffan Kronwall, Severstal Tjerepovets, Daniel Fernholm, IFK Helsingfors, Magnus Johansson, Linköping, Christian Bäckman, Frölunda, Mattias Ekholm, Brynäs, Jonas Frögren, Färjestad.

Forwards: Tony Mårtensson, SKA S:t Petersburg, Magnus Kahnberg, Frölunda, Fredrik Pettersson, Frölunda, Mattias Sjögren, Färjestad, Calle Järnkrok, Brynäs, Carl Söderberg, Linköping, Simon Hjalmarsson, Luleå, Patrick Zackrisson, Atlant Mytisjtji, Joel Lundqvist, Frölunda, Jakob Silfverberg, Brynäs, Nicklas Danielsson, Modo, Jonas Andersson, Atlant Mytisjtji, Mattias Weinhandl, SKA S:t Petersburg, Andreas Jämtin, Linköping. (TT)

...och så spelas Oddset Hockey Games

Oddset Hockey Games på Olympiastadion, Helsingfors, Finland, och Ericsson Globe, Stockholm, Sverige, mellan 9–12 februari.

Torsdag 9 februari 2012:

18.30 Finland-Ryssland, Olympiastadion, Helsingfors. Direktsändning i Viasat Sport.

19.00 Tjeckien-Sverige, Ericsson Globe, Stockholm. Direktsändning i TV10 och Viasat Hockey.

Lördagen 11 februari 2012:

11/2 12.00 Finland-Tjeckien, Ericsson Globe, Stockholm. Direktsändning i Viasat Hockey.

11/2 16.30 Sverige-Ryssland, Ericsson Globe, Stockholm. Direktsändning i SVT2.

Söndagen den 12 februari 2012:

12/2 12.00 Ryssland-Tjeckien, Ericsson Globe, Stockholm. Direktsändning i Viasat Hockey.

12/2 15.30 Sverige-Finland, Ericsson Globe, Stockholm. Direktsändning i SVT2.