Wikegård: Sluta gnäll, Pär Mårts!

”Han hade knappt ork att ta sig till TV4-studion under VM”

Foto: C MORE
HOCKEY

Pär Mårts ifrågasatte varför fotbollslandslaget får så mycket utrymme i medierna jämfört med Tre Kronor.

Nu ifrågasätts Mårts – av Niklas Wikegård:

– Han hade knappt ork att ta sig till TV4-studion under VM. Sluta gnäll, Mårts!

Det var häromdagen som Pär Mårts berättade att han har tröttnat på den snedfördelning han tycker råder mellan fotbollslandslaget jämfört med Tre Kronor.

– Jag läser tidningar ibland och tycker att fotbollen får ofantligt mycket mer utrymme, och det gäller egentligen alla svenska medier. Ta den här träningslandskampen mot Kina, då var det artiklar, tv och radio varje dag i en hel vecka innan de skulle spela. Sån bevakning är inte vi inom ishockeyn i närheten av trots att jag tycker att våra landskamper är mot mycket bättre motstånd, sa Mårts som någon dag senare berättade att han stod fast vid kritiken.

”Kasta spjut i radhus”

I kvällens hockeysändning i C More fick Mårts mothugg – av förre elitserietränaren och numera hockeyexperten Niklas Wikegård.

– Snacka om att kasta spjut i radhus eller glashus, eller vad man säger, när han anser att fotbollen har för stort utrymme i medierna. Herregud! Vi i hockeyn ska väl aldrig klaga och framför allt inte Pär, som knappt hade ork att ta sig till TV4-studion under hockey-VM. De störde bort allt annat för honom så att han skulle kunna koncentrera sig på matchen, säger Wikegård i C More.

– Han måste föregå med gott exempel. Om man vill ha media måste man bjuda till och jag är jättespänd på hur mycket Pär Mårts ska orka under VM som kommer. Orkar han komma till vår studio med lite energi, kanske? Sluta gnäll, Mårts!

”Om jag varit förbundskapten...”

Wikegård fortsätter:

– Mårts har det finaste jobbet man kan ha i svensk hockey. Han jobbar kanske sammanlagt sex, sju veckor per säsong. Det är några turneringar, en VM-turnering, resten åker han förhoppningsvis runt och tittar på lite matcher. Förhoppningsvis är han i AHL nu och tittar på en massa spelare där.

– Han ska ju leda debatten i tv, han ska finnas med. Är det någon som ska skapa utrymme för hockey i tidningen så är det Pär Mårts. Om jag varit förbundskapten hade jag varit i framkant hela tiden.