Därför nobbar han Tre Kronor

Steen tackar nej till Karjala: ”Han vill träna upp fysiken”

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
STEEN.
HOCKEY

Höstens succéspelare i elitserien.

Men Alexander Steen, 28, nobbar spel med Tre Kronor i Karjala Tournament.

– Dels vill han använda uppehållet till att träna upp fysiken, dels är han ­inte försäkrad, säger Steens agent Kalle Bodén.

Förbundskapten Pär Mårts har bestämt att han vill använda lockoutade NHL-spelare i den första landslagsturneringen som avgörs i Finland den 7–10 november.

– En handfull NHL-spelare tycker jag känns som en realistisk siffra. Men om det sedan landar på en eller fem stycken kan jag inte svara på i dag, säger Mårts.

Ska köra hård grundfys

Pär Mårts håller som bäst på att höra sig för med spelare och deras klubbar för att få klartecken för dem han vill använda.

En spelare som är högaktuell men som inte kommer finnas med i turneringen i Helsingfors är Modos succéforward Alexander Steen. Det bekräftar hans agent Kalle Bodén:

– Alexander kastades mer eller mindre rakt in i hetluften och har även haft väldigt mycket istid under hösten. Tanken är att han ska använda uppehållet till att köra hård grundfys för att komma ikapp.

”Dyra försäkringar”

En annan orsak till att Steen väljer att tacka nej till Tre Kronor är att han ­inte har en gällande försäkring under den period som Karjala Tournament avgörs.

– Det handlar om väldigt dyra försäkringar för de här killarna. Vi har lagt upp det så att han är försäkrad fram till landslagsbrejket, sedan har han en betydligt billigare försäkring under uppehållet. När serien drar i gång igen har han återigen en fullvärdig försäkring, säger Kalle Bodén.

Modo har lyft från botten av tabellen till en topplacering sedan Alexander Steen kom in i laget. St Louis-forwarden har hittills svarat för 14 poäng på 11 matcher.

Enligt Radiosporten har även Henrik Zetterberg tackat nej till spel i Karjala Tournament, vilket han antydde i en intervju med Sportbladet för två veckor sedan.