Mårts tvingas rata målvaktsstjärnan

HOCKEY

Tre Kronors förstemålvakt i VM: En NHL-keeper.
Därför har Pär Mårts nu tvingats rata Jokerit-stjärnan Henrik Karlsson.
– Jag kan inte lova honom en plats, säger förbundskaptenen.

Jokerits målvakt Henrik Karlsson.

Varken Fredrik Pettersson eller Linus Klasen, stjärnspelare i schweiziska Lugano, kommer att spela VM på grund av skador.
Inte heller Erik Gustafsson och Linus Omark.
Här är näste stjärna som måste lämnas utanför VM-truppen: Jokerit-målvakten Henrik Karlsson, 31.
– Han vill på något sätt veta om framtiden. Jag kan inte lova honom något. Och med tanke på åldern ville han då inte starta en resa för att sedan riskera att inte bli kvar, säger förbundskaptenen Pär Mårts.

NHL-målvakter lediga

Anledningen är att Mårts jagar NHL-målvakter som vakta Tre Kronor-kassen i VM i Prag och namn som är aktuella just nu är Anders Lindbäck (Buffalo), Jhonas Enroth (Dallas), Niklas Svedberg (Boston) och Eddie Läck (Vancouver). Dessutom finns KHL-målvakten, Anders Nilsson (Kazan) med i VM-snacket.
– Det finns killar i Nordamerika som kan tänka sig att spela VM. Alla de där killarna skulle nog platsa i ett VM-lag, men sedan får vi se vilka som blir lediga, säger Mårts.

Hoppas på drömnamn

Förbundskaptenen hoppas också på mer förstärkning från NHL och två drömnamn är Oliver Ekman-Larsson och Erik Karlsson. Mårts var nyligen i Nordamerika och träffade flertalet NHL-spelare.
– Jag har inte hört någon som sagt att de inte kommer. Oliver har jag haft ett bra samtal med, men Erik Karlssons Ottawa jagar ju fortfarande slutspel. Det vore tokigt att börja ställa frågor om VM då.

FAKTA

Programmet inför VM

10 april: Sverige–Norge (Oskarshamn)

11 april: Sverige–Norge (Norrköping)

17 april: Sverige–Tjeckien (Umeå)

19 april: Sverige–Tjeckien (Timrå)

24 april: Ryssland–Sverige (Moskva)

25 april: Ryssland–Sverige (Moskva)

1 maj: VM-premiär mot Tjeckien

ARTIKELN HANDLAR OM