”Vi presenterar ett förslag till helgen”

Förbundet bekräftar: beslut inom kort

Rikard Grönborg borde ta över Tre Kronor enligt Pär Mårts själv.
HOCKEY

Beskedet om vem som tar över Tre Kronor kommer inom kort.

Redan i helgen ska Ishockeyförbundet ta ställning till det förslag som jobbats fram.

– Vi har gjort ett grundligt arbete som vi ska presentera för styrelsen i helgen, säger vice ordförande Peter Forsberg.

Pär Mårts slutar efter den här säsongen. Tillsammans med generalsekreterare Tommy Boustedt är Peter Forsberg den som jobbat fram ett nytt förslag på landslagsledning.

Pär Mårts lyfter fram Rikard Grönborg som ny förbundskapten och enligt Sportbladets uppgifter är det också Grönborg som är förbundets huvudspår.

”Vill inte kommentera”

Men Forsberg vill varken bekräfta eller dementera att det blir den assisterande förbundskaptenen och tillika Juniorkronornas förbundskapten som tar över Tre Kronor.

– Nej, jag vill inte kommentera några namn i det här läget.

Däremot bekräftar Forsberg att ett beslut kommer inom kort.

– Jag och Tommy (Boustedt) har gjort ett grundläggande arbete för hur vi tycker landslagsorganisationen ska se ut de kommande tre åren och det ska vi presentera i helgen. Sedan får styrelsen säga sitt, de fattar beslut i förbundskaptensfrågan, säger Forsberg.

Klart till 9 september 2016

Den 9 september är det presskonferens i Nordamerika inför World Cup 2016. Ishockeyförbundets mål är att den nya förbundskaptenen och hela organisationen runt honom ska vara presenterad i god tid före det.

– Det går inte att skjuta på en presentation för länge. Men samtidigt vet man aldrig vad som händer, vi kanske stöter på patrull från övriga styrelsen, säger Forsberg.