Wikegårds kritik – mot NHL-ikonerna

”Varför gick de inte på presskonferensen?”

1 av 2 | Foto: TT
HOCKEY

Niklas Wikegård är positiv till Tre Kronors nya ledartrio.

Men tveksam kring NHL-ikonernas hjälp.

– Jag undrar om de gör detta med 100-procentigt hjärta, säger han i sin videoblogg.

Foto: BILDBYRÅN
Niklas Wikegård.

På tisdagen kom beskedet vilka som ska leda Tre Kronor från och med World Cup nästa år. Det blir förre JVM-bossen Rikard Grönborg tillsammans med Peter Popovic och Johan Garpenlöv.

”Överraskande”

En spännande trio, menar TV4-experten Nikals Wikegård.

– Grönborg är en välskolad hockeykille, extremt duktig och noggrann. Att Popovic blir kvar är lite överraskande för mig. Det är möjligt att Grönborg har en annan feeling kring ”Poppen” än vad vi har. Jag tycker han går extremt mycket i (Pär) Mårts ledband. Han säger bara: ”Pär tycker, Pär tycker, Pär tycker”. Men det är möjligt att han kan blomma ut och bli en bättre förbundskapten utan Mårts vid sin sida. ”Garpen” är extremt smart, duktig och analytiskt skicklig. Dessutom kan han föra sig mediemässigt, säger Wikegård.

”Har svårt att se...”

Att legendartrion – Daniel Alfredsson, Mats Sundin och Nicklas Lidström – kliver in som bollplank är han däremot inte lika positivt inställd till. I sin videoblogg reser TV4-experten frågetecken kring deras roller.

– Vi har ”Affe”, ”Sudden” och ”Lidas” som är någon typ av rådgivare. Det är tre fantastiska personligheter som har karriärer som alla känner till. Men att se dem engagera sig i laguttagningar, i spelsätt, i  … ja, allt som ingår i ett Tre Kronor? Det har jag svårt att se, faktiskt. Ska det bli sex personer som sitter och diskuterar periodvis runtomkring? Och varför var man inte med på presskonferensen? Det kanske säger lite om att … ja, att det inte riktigt är med 100-procentigt hjärta i det hela, säger Niklas Wikegård.

ARTIKELN HANDLAR OM