NHL-spelarna: Han var vårt önskemål

Foto: Foto: TT
Niklas Kronwall, Henrik Lunqvist och Erik Karlsson, tre NHL-stjärnor.
HOCKEY

NHL-spelarnas val – Rikard Grönborg.

I intervjuer med stjärnor i somras har svaret varit fördelaktigt för Grönborg.

– Jag tycker det är bra att de frågar spelarna, säger Detroits assisterande lagkapten Niklas Kronwall.

Efter varje landslagssäsong genomför general manager och generalsekreterare Tommy Boustedt samt Putte Köhler, teammanager, en genomgång och analys av säsongen.

Men genomför intervjuer med spelare för att få en god insikt i hur landslaget fungerar och vad om kan förändras, eller förnyas, till det bättre.

Den här sommaren har det varit extra intressant för Boustedt och Köhler och ta reda på hur spelarna, såväl de SHL som de i NHL, tycker om Rikard Grönborg. Han har varit under en inskolningsfas länge i Ishockeyförbundet och nu ville man ta reda på hur spelarna såg på förslaget att föra 47-åringen till headcoach.

– Vi har frågat NHL-spelarna om Grönborg. Inget konstigt i det. Det handlar om att kvalitetssäkra svensk hockey och hur vi i Tre Kronor agerar, säger Boustedt.

”Tror på lösningen”

Intervjuerna med NHL-killarna har genomförts både via telefon och i olika miljöer där man träffat spelarna.

Svaret som Boustedt och Köhler fick var tydligt.

Ja till Grönborg.

– Visst har vi fått frågor, man kan kalla det för en utvärdering, om förbundskaptensrollen i allra största allmänhet och jag tror på den lösning som man nu nått där Grönborg, Popovic och Garpenlöv ska hjälpas åt och att vi fått in tre rådgivare. Det kommer bli bra, säger Niklas Kronwall, kugge i kommande World Cup-laget och till vardags assisterande lagkapten i Detroit.

Boustedt, och Kronwall, vill betona att spelarna inte haft någon position där man haft rätt att bestämma vem som ska bli ny förbundskapten. Spelarna har varit ett bollplank.