Öppnar för William Nylander till VM

Pär Mårts på blixtvisit i Nordamerika för att scouta VM-spelare

HOCKEY

Pär Mårts är på en blixtvisit i Nordamerika.

En stor anledning är att titta på William Nylander, 19, inför VM.

– Det är absolut en intressant spelare, säger Tre Kronors förbundskapten.

I går flög Pär Mårts till Nordamerika för ett kort besök. Bara två matcher står på schemat. New Jersey mot Columbus i går och i natt svensk tid ser han Toronto ta emot Calgary.

Ett Toronto Maple Leafs där William Nylander numera spelar efter att ha tillbringat ett år i farmlarlaget Marlies. Juniorstjärnan har svarat för tre mål på sina första elva NHL-matcher.

Det är sedan länge klart att Maple Leafs missar slutspelet. Något som kan öppna för att Nylander är tillgänglig för VM-spel. Samtidigt är Marlies en av huvudfavoriterna att ta hem AHL-slutspelet, Calder Cup. Det är Torontos ledning som bestämmer över Nylander så länge Marlies är kvar i slutspelet.

Vill se honom mot vuxna killar

Men att Nylander finns med i tankarna inför VM bekräftar Mårts:

– Ja, men jag vill se lite mer vad han bidrar med och det är en av anledningarna till att jag åker till just den matchen, säger han och fortsätter:

– Det är absolut en intressant spelare om han bidrar, men nu vill jag se med egna ögon – vad han gör och inte gör. Hur delaktig han är och allt det där. Jag vill inte gå på hörsägen och det jag har sett av honom förut. Jag vill se honom mot vuxna killar, det är vad det handlar om.

Övriga svenskar som Mårts ser är Adam Larsson och Jacob Josefson i New Jersey. Mikael Backlund i Calgary och forwardsduon Alexander Wennberg och William Karlsson i Columbus.

– Alla de här lagen är borta från Stanley Cup och jag vill se killarna spela innan jag tar något beslut. Deras grundserie är snart slut och då måste de spelare det handlar om få ett besked om vi är intresserade.

ARTIKELN HANDLAR OM