Hjälten sparkas – efter succén

Fredrik Holmgren tog AIK till elitserien – nu får han gå: ”Jättetråkigt”

Besviken AIK:s kvalserie­hjälte Fredrik Holmgren får inte förtroende att ­spela med laget i elitserien. FOTO: BILDBYRÅN
HOCKEY

Han var en av de största hjältarna när AIK tog steget upp till elitserien.

Men några dagar efter bragden fick Fredrik Holmgren beskedet:

– Du får inte vara kvar.

Efter att ha varit andramålvakt under större delen av allsvenskan blev Fredrik Holmgren, 25, helt plötsligt förstamålvakt när kvalserien skulle avgöras.

Han var en av de största hjältarna när AIK stod för den bragd­artade slutspurten och höll nollan i den direkt avgörande matchen mot Växjö.

Men trots hans fantastiska kvalserie, där han hade både bäst räddningsprocent och minst insläppta mål per match av alla målvakter i serien, får han inte stanna kvar i laget.

Inte önskvärd

I torsdags, några timmar innan han skulle åka till Thailand på semester, hade han ett möte med AIK:s lagledning. Där fick han ­beskedet att han inte är önskvärd när AIK gör comeback i elitserien.

– Jättetråkigt, ­absolut. Har man ­varit med så här långt vill man vara med till resans slut, och det får man inte nu, säger Holmgren till Sportbladet.

”Förbannat stolt”

Alla glada känslor efter avancemanget till elitserien blandades därmed med betydligt mer negativa känslor.

– Jag är förbannat stolt över det vi gjort, men det känns ju sådär att inte få vara kvar nästa år. Det är liksom så att de vänder blad, men för mig tog boken slut nu, säger han.

Hur Holmgrens fortsatta ishockeykarriär kommer se ut återstår att se.

– Vi får se vad som händer. På nåt sätt känns det som att jag inte är så sugen gå till­baka och lira allsvenskan. Det ska vara något som får mig att bli riktigt motiverad, säger han.

AIK:s andre keeper den här säsongen var Christopher Heino-Lindberg, 25. Han har inte kontrakt nästa säsong.