AIK:s sportchef: Vi är klara med truppen

Inga fler nyförvärv inför seriestarten i Elitserien

Foto: per groth
AIK tänker inte värva några fler spelare inför elitseriestarten – trots rykten om flera storspelare på väg till klubben.
HOCKEY

Det har ryktats om Peter Forsberg, Darius Kasparaitis och Georges Laraque till AIK.

Men nu verkar ingen av dem komma till klubben.

– Vi är klara med truppen och har 25 spelare, säger sportchefen Anders Gozzi.

AIK har gjort klart med spelare som Daniel Rudslätt, Patric Blomdahl och Josh MacNevin. Men större namn än så har ryktats vara på gång till laget från Solna.

Det pratades tidigt om att Kanadensaren Georges Laraque var sugen på att komma tillbaka till AIK och intresset var ömsesidigt.

– Vi pratar fortfarande med varandra. Han är intresserad. Det är fortfarande en spelare vi håller koll på, säger Gozzi.

Nästa stora namn som det talades om var Darius Kasparaitis som vid flera tillfällen tränat med klubben. Han är nu klar som andretränare för ett lag i KHL.

Fyra juniorer

Men det absolut största ryktet, som slog ner som en bomb i maj, var Peter Forsberg som AIK tagit kontakt med.

– Vi sa att vi skulle höras i augusti om han ska fortsätta spela hockey, säger Gozzi.

Nu säger Anders Gozzi att klubben är färdiga med värvandet för säsongs­premiären.

– Vi är klara med truppen och vi har 25 spelare. I den är det fyra juniorer och många unga spelare med stor potential. Vi får se hur de växer in i rollen som etablerade elitserie- eller landslagsspelare.

– Det är lite spännande, för vi vet inte riktigt var vi står.

Men har ni dörren öppen gör några spetsvärvningar?

– Inte just nu. Det blir i ett senare skede i så fall.

FAKTA

Så bra är AIK:s trupp

Målvakter:

Viktor Fasth, Christopher Heino-Lindberg, Niklas Lundström

Kommentar: AIK:s förstemålvakt från förra året, Christopher Heino-Lindberg håller i allsvenskan och hade en bra säsong förra säsongen. Elitserien är betydligt tuffare. Det samma gäller för Viktor Fasth.

Backar:

Fredrik Carlsson, Stefan Johansson, Jonas Liwing, Josh MacNevin, Patrik Nemeth, Peter Nolander, Filip Olsson, Dick Tärnström

Kommentar: AIK har två duktiga poängbackar i Dick Tärnström och Josh MacNevin. Men bakom dem ser det tunt ut. Tärnström blir en viktig spelare i den oprövade truppen och måste bidra med sin rutin för att lyfta en annars orutinerad uppsättning.

Forwards:

Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Johan Andersson, Mattias Beck, Patric Blomdahl, Daniel Bång, Andreas Dahlström, David Engblom, Tobias Ericsson, Richard Gynge, Joakim Nordström, Daniel Rudslätt, Johannes Salmonsson, Christian Sandberg, Oscar Steen

Kommentar: AIK har många små och kvicka forwards, men saknar spelare som kan vinna sargkampen. Det fungerade i allsvenskan, frågan är om det gör det i elitserien. Det finns dem som menar att Anders Gozzi värvat spelare som liknar spelstilen han själv hade.

Nyförvärv:

Patric Blomdahl (Frölunda), Josh MacNevin (Växjö Lakers), Johan Andersson (Almtuna), Daniel Rudstlätt (Kölner Hale), Oscar Steen (Modo), Viktor Fasth (Växjö Lakers), Peter Norander (Brynäs) och Johannes Salmonsson (Davos).

Kommentar: Blomdahl har stort AIK-hjärta och lagmoral, Steen skulle kunna bli en elitserieprofil. Mycket handlar om att AIK måste förlita sig på lagbygget och inte på de enskilda spelarna, för i ren kvalité slår de inget av elitserielagen.

Betyg: Tomas Ros

Kommentar: Tobias Ahlén