”Blir svårt att ta in spelare”

Orsaken till AIK:s värvningsstopp – publikfiasko

HOCKEY

AIK vann – men läktarna på Hovet gapade tomma.

På grund av publikkrisen tvingas AIK lita på sin trupp medan bottenrivalerna förstärker.

– Med den här publiken blir det jäkligt svårt att ta in spelare över vår budget, säger sportchefen Anders Gozzi.

Foto: Foto: SCANPIX
AIK räknar med att förlänga med målvakten Björn Bjurling och backen Fredrik Svensson. Men i övrigt talar det mesta för att laget får klara sig med den trupp man har i dag.

AIK vann det viktiga streckmötet mot Timrå efter att ha vänt 0–1 till 3–1. Målvakten Björn Bjurling var säkerheten själv och Sportbladet kan avslöja att han stannar i klubben säsongen ut, liksom skadade backen Fredrik Svensson.

Förlänger kontrakt

– Bjurling hoppas jag att vi inom någon dag gör klart med för resten av säsongen. Svensson börjar träna på onsdag och det lutar åt att vi förlänger med honom också, säger Anders Gozzi.

Men i övrigt är det slutvärvat för AIK:s del – om det inte kommer in gåvor utifrån.

– Vi har vår budget som vi har handlat klart för. Vi får titta på externa lösningar om vi ska ta in nya spelare, det finns folk med bra plånböcker som är AIK:are, men om vi gör det eller inte står i stjärnorna just nu, säger Anders Gozzi.

”Tror på gruppen”

– Men vi tror fortfarande på den här gruppen och vi ska greja det här.

I nästa andetag kritiserar Anders Gozzi AIK:s fans som väljer att stanna hemma. Bara 3 632 åskådare såg AIK besegra Timrå.

– Det är en faktor som gör att det är svårt att köpa in spelare. Med den här publiken blir det jäkligt svårt att ta in spelare över vår budget.

Du säger fy till AIK:arna som stannar hemma?

– Ja, men så det är ju. Det ger oss mindre resurser. Vi har två ben att stå på; marknad och publik, och utan publik är det svårt att bygga upp något lag.

– Jag tror tyvärr att incidenten i derbyt har gjort sitt till. Jag tror att folk tappar intresset runt AIK överhuvudtaget efter en sån incident. Fruktansvärt tråkigt.

ARTIKELN HANDLAR OM