– En spelare gör inget lag

Assistkungen Davidsson borta – då lossnade det för Thörnberg

HOCKEY

JÖNKÖPING. Med Johan Davidsson vid sin sida har han inte gjort mål sedan nionde december.

Men när HV 71:s passningskung saknades

i går klev Martin Thörnberg fram två gånger – och sänkte Luleå.

– En spelare gör inget lag, säger 27-åringen om Davidsson.

Foto: Foto: SCANPIX
Matchhjälte Martin Thörnberg, till höger, klev fram två gånger när HV 71 vann över Luleå med 3–2 i går.

Med 29 poäng är Martin Thörnberg sexa i poängligan. Hans kedjekamrat Johan Davidsson är ännu vassare och ligger på andra plats. Men trots att HV 71 har sex raka segrar och kör över allt motstånd har Martin Thörnberg haft det tungt med målfabrikationen den senaste tiden. Inte en fullträff sedan den nionde december.

– Jag kommer inte ens ihåg när det var. Det har satt sig här uppe, säger han och pekar på huvudet efter 3–2-vinsten över Luleå.

”Känt mig lite seg”

Johan Davidsson är knäskadad och spelade inte

i går. Då lossnade det plötsligt för Thörnberg. I andra perioden placerade han snyggt in 2–2-pucken efter att ha grundlurat målvakten Anders Nilsson. Och med bara 34 sekunder kvar av matchen stötte han in 3–2.

– Väldigt viktigt både för laget och för mig personligen. Jag har känt mig lite seg på slutet och inte alls hittat tajmingen. Hoppas att det släpper nu när jag gjort mål igen.

Kanske hjälpte att Davidsson var borta?

– Haha, nä då, det gjorde det inte, säger Martin Thörnberg.

Förklaringen till att det funkade så bra i dag trots att Davidsson saknades?

– En spelare gör inte ett helt lag. Vi har en väldig bredd i laget och när någon är borta får någon annan kliva fram i stället. Johan är en stor ledare och gör mycket nytta på isen, men det gäller för oss att visa att vi kan spela bra hockey utan honom också. Vi kan inte bara vänta på att han ska komma tillbaka.

Tillbaka om 5 veckor

Trots succén i Kinnarps Arena i går kväll är Martin Thörnberg inte helt nöjd med samarbetet med Kamil Piros, som flyttats upp i förstakedjan.

– Det klickade inte jättebra. Vi har aldrig spelat ihop tidigare och bara gjort en träning tillsammans, men ge oss ett par matcher så kommer det att lossna.

Johan Davidsson beräknas vara tillbaka om fem veckor efter sin knäoperation.

Markus Eriksson

ARTIKELN HANDLAR OM