Straffas för utbrottet

Fasth: ”Det kommer väl böter på posten”

HOCKEY

AIK:s målvakt Viktor Fasth, 28, byttes ut mot sin vilja och blev rasande.

Efter att ha dunkat klubban mot sargkanten kan han räkna med böter till lagkassan.

– Jag kommer aldrig byta ut mig själv för då känns det som att man ger upp som målvakt, säger Fasth.

AIK rivstartade med ledningsmål medan HV verkade kvar i omklädningsrummet, men sedan sa det bara pang. HV vände tack vare två styrningar och i mittakten föll AIK ihop som ett korthus.

”Lämnade ut Fasth”

10,23 in på andra perioden – efter att Johan Lindström petat in 5–1 för HV – valde AIK-tränaren Roger Melin att byta ut målvakten Viktor Fasth, som släppt in fem mål på 18 skott.

– Vi lämnade ut vår målvakt fullständigt. Jag bytte ut Fasth mer för att jag tyckte synd om honom än för att han hade varit dålig. Det finns ingen anledning för honom att stå där och bli förnedrad, säger Roger Melin.

I vredesmod dunkade Fasth klubban stenhårt i sargen.

– Det kommer väl böter på posten från lagrådet, säger han efter att ha svalkat sig med en dusch.

– Melin kanske ville väcka laget, men jag hade fortsatt om jag fått. Jag kommer aldrig byta ut mig själv för då känns det som att man ger upp som målvakt. Man ska ta sitt ansvar och stå kvar och kriga.

– En bra dag kanske jag tar två av målen. Men det är bara att glömma det här och gå vidare.

Blomdahl skadad

Ersättaren Christopher Heino-Lindberg hann bara vara på isen i 1.11 innan han släppte in sitt första mål.

Som om det inte var nog med elände för AIK tvingades både Patric Blomdahl och Christian Sandberg utgå skadade. Det är oklart hur allvarliga skadorna är.

– Det är knät på Sandberg och ryggen på Blomdahl. Vi får se hur vi får ihop det på torsdag. Vi hade tre forwards borta innan matchen och nu försvann två till. Men oavsett det uppträdde vi oansvarigt i kväll, säger Roger Melin.

ARTIKELN HANDLAR OM