AIK: Det här enar oss

Påhoppet tänder AIK inför den tajta slutstriden

Jagar slutspel AIK har chansen att nå slutspel och klubbens ordförande Peter Mellqvist menar att Tommy Töpels uttalande fungerar som tändvätska. ”Att alla är emot oss är något som enar alla AIK:are”, säger Mellqvist.
HOCKEY

Hockeyligans sportchef Tommy Töpel vill att AIK lämnar Hovet.

Nu hoppas klubbens ordförande Peter Mellqvist att Töpels utspel ska hjälpa AIK i slutstriden.

– Att alla är emot oss är något som enar alla AIK:are, säger Mellqvist.

Det var i söndagens Sportbladet som Hockeyligans sportchef Tommy Töpel var kritisk till att både AIK och Djurgården spelade sina matcher på Hovet.

Töpel upprörde

Töpel tyckte bland annat att AIK borde lämna Hovet.

– Det bästa vore att ha varsin (arena). Djurgården får ha Hovet och AIK får ha egen arena ute i Solna, sa Tommy Töpel.

Något som fick Peter Mellqvist att gå i taket.

– Vi (AIK och Djurgården) har delat arena i 30-40 år, så det funkar säkert i framtiden också. Om inte Tommy Töpel klarar av det så får han väl gå i pension.

I går efter att ha pratat med Tommy Töpel var Mellqvist mer återhållsam i sina kommentarer.

– Vi har ingen nytta av att göra någon större fråga av det här, säger Mellqvist.

Men viss frustration finns fortfarande kvar och mest irriterad är Mellqvist över att Töpel i artikeln kallade AIK för Solna.

”Irriterande”

– Det är otroligt irriterande för alla AIK:are att folk inom hockeyn, medierna eller offentliga personer i förbund och ligor inte förstår vad klubben heter.

– AIK är AIK och inget annat. Vår koppling till Solna är att vår ungdoms- och juniorverksamhet ligger där samt att fotbollen har spelat där i 70 år. Det skapar inte ett prefix om Solna i vårt namn.

Möte Luleå i kväll

Med tre matcher kvar av elitserien är det bara sämre målskillnad som skiljer AIK från en slutspelsplats. I kväll väntar Luleå hemma på Hovet och Peter Mellqvist hoppas att de senaste dagarnas turbulens ska stärka klubben och laget inför den rafflande avslutningen.

– Att alla är emot oss är något som enar alla AIK:are, säger Peter Mellqvist.

FAKTA

DETTA HAR HÄNT

AIK har stora möjligheter att gå till slutspel. Eftersom Djurgården, med största sannolikhet, möter något av de fyra första lagen kan de båda stockholmsklubbarna spela sina hemmamatcher samtidigt. Hockeyligans plan är att det sämst placerade laget får spela dagen före.

Men Hockeyligans sportchef Tommy Töpel tycker att det är ett problem att både AIK och Djurgården spelar sina hemmamatcher på Hovet. I en tintervju med Sportbladet tycker Töpel att ”Det bästa vore att ha varsin (arena). Djurgården får ha Hovet och AIK får ha egen arena ute i Solna”.

Ett uttalande som fick AIK:s ordförande Peter Mellqvist att rasa mot Töpel.

I går kom Hockeyligan med ett pressmeddelande där de hävdade att Sportbladets artikel är skriven med stöd av ”lösryckta citat”.