Josh MacNevin bröt högerbenet

Ilkka Pikkarainen fick matchstraff

1 av 8 | Foto: ROBIN NORDLUND
HOCKEY

Här bryter AIK:s backstjärna Josh MacNevin högerbenet.

33-åringen brakade in i sargen med full kraft och rullades ut på bår med stora smärtor.

– Josh har varit vår bäste back. Det är oerhört tungt för honom och för laget, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.

Timrås Ilkka Pikkarainen fick matchstraff för tacklingen i ryggen.

Händelsen inträffade 5.25 in i andra perioden, vid ställningen 2–0 till AIK. Josh MacNevin skulle ta en tur bakom egen kasse när han fick en till synes lätt knuff i ryggen av Pikkarainen.

MacNevin tappade balansen och föll olyckligt in i sargen. Högerbenet hamnade i en onaturlig vinkel och målvakten Viktor Fasth tecknade omgående för att något allvarligt hade inträffat.

MacNevin fördes ut på bår för vidare färd till Sundsvalls sjukhus, där det konstaterades att benet är brutet och att hans säsong är över.

– En olycklig händelse, säger AIK:s assisterande tränare Gunnar Persson.

Matchstraff för Pikkarainen

Skadan såg mer ut att vara frukten av olyckliga omständigheter än att det skulle vara ett medvetet överfall från Pikkarainens sida, men domarna Christer Lärking och David Bergman gav Pikkarainen matchstraff för charging, något som fick publiken i Eon Arena att bua högljutt.

Pikkarainen såg ut att vara en blandning av skärrad, förvånad och förbannad när han lämnade isen.

– Det är synd om bägge inbladade spelarna. Riktigt synd är det ju om MacNevin som blev skadad, säger Timråtränaren Per-Erik Johnsson, som även han var besviken över det straff som drabbade Pikkarainen, till TT.

”Stort avbräck”

MacNevin spelar på ett så kallat artistkontrakt, vilket innebär att han bara kan bo i landet under sex månader.

– Det är aldrig kul med skador, oavsett om det är med- eller motspelare som gör illa sig på det där sättet. Det är ett stort avbräck för oss, inte kul, säger AIK:s lagkapten Dick Tärnström till Canal plus.

AIK vann till slut matchen med 4–1.

ARTIKELN HANDLAR OM