Förlust mot Luleå – då vände allt för AIK

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Från sämst till bäst.

En förvandling som kom – tack vare en förlust.

– När vi torskade mot Luleå kände vi verkligen att vi var bra, säger tränaren Roger Melin.

För en knapp månad sedan hade AIK förlorat med 0–3 hemma mot Luleå. Laget hade då tre raka förluster, låg – precis som alla hade förväntat sig – sist i serien och hade hela sex poäng upp till slutspelsstrecket.

Nu är trenden helt annorlunda.

Nu har laget sex raka segrar (lagets näst längsta segersvit någonsin i elitserien) och efter gårdagens imponerande 5–2-seger ligger AIK fyra i serien och är hela tio poäng före Södertälje på den jumboplatsen som alla inför säsongen trodde var given för AIK.

Vändpunkten

Trendbrottet? Det kom faktiskt i just 0–3-förlusten mot Luleå.

– Då kände vi verkligen att vi gjorde en bra match, mot de som ledde serien. Den tycker jag att vi mycket väl kunde ha vunnit med lite tur. Då kände vi verkligen att vi var på gång och gjorde något bra och att vi var bra. Sedan fick vi poängen med oss mot Brynäs i matchen efter, sedan byggde vi liksom bara vidare på det. Så Luleå-matchen var nog faktiskt vändpunkten, säger AIK:s tränare Roger Melin till Sportbladet.

”Vinster gav vinster”

Trots att ni förlorade?

– Precis. Då kände vi verkligen att vi spelar bra ishockey just nu. Då kände vi att vi kommit in i vårt sätt att spela på ett bra sätt. Sen är det som du säger: Vinsterna gav fler vinster och följde varandra på något sätt. Men jag tycker nog ändå att Luleå-matchen var vändpunkten på något sätt.

Mindre missar

Rastislav Pavlikovsky är inne på ungefär samma spår.

– Även ett par matcher som vi förlorade kände vi att vi kunde ha vunnit, men det blev så att vi förlorade. Jag tror att vi lärde oss av det och varje match har vi försökt göra mindre misstag. Sedan har vi förbättrat vårt power play och box play, och det tror jag är den verkliga nyckeln, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM