”Bättre med mål – så vi sluppit utvisningarna”

Melin anklagar domarna för kompensationsutvisningar

HOCKEY

Skellefteås spelare var rasande på domarna efter att ha fått sin reducering till 1-2 i matchen mot AIK bortdömd.

Men hemmalagets tränare kritiseras istället domaren för kompensationsutvisningar resten av matchen.

– I efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre om han hade dömt mål så att vi hade sluppit alla utvisningar som vi fick emot oss, säger Roger Melin till Sportbladet.

Foto: BILDBYRÅN
AIK-tränaren Roger Melin.

Målskytten Joakim Lindström visades ut för protest och Skellefteås ledare på läktaren gick bort och skrek åt videodomaren. Stämningen var minst sagt het i matchen mellan AIK och Skellefteå efter att bortalaget fått ett mål felaktigt bortdömt.

– Vad ska jag göra? Det är som det är, säger AIK:s tränare Roger Melin.

”Dömt är dömt”

Melin säger sig inte förstå uppståndelsen.

– Det är domarna som dömer. Jag förstår inte varför det blir så mycket diskussioner efteråt. Det dom är dömt är dömt. Okej, är den inne så är den inne, är den inte inne så är den inte inne. Det är bara att ta ett beslut.

Melin kritiserade efter matchen istället domarteamet för att försöka kompensera för misstaget.

”Ren kompensation”

– Jag tycker också att den var inne. I efterhand kan jag tycka att det hade varit bättre om han hade dömt mål så att vi hade sluppit alla utvisningar som vi fick emot oss resten av matchen och som jag upplever var ren kompensation, säger Melin till Sportbladet.

AIK:s Jonas Liwing hade sin egen teori.

– Jag tror att målet är felkonstruerat. Den vita grejer ligger för nära stolpen och pucken är inte inne på grund av det. Det är min gissning. Att inte hela pucken är inne. Men jag vet inte.

ARTIKELN HANDLAR OM