Här firade de i natt

AIK-spelarna fixade en historisk skräll – men fest? Njae...

Foto: JIMMY WIXTRÖM
strax efter bragden Så här såg det ut i AIK:s omklädningsrum – en timme efter kvartsfinalbragden mot HV 71. ”Det är lite tidigt att fira än”, säger Patric Blomdahl. KLICKA PÅ BILDEN FÖR STÖRRE VERSION!
HOCKEY

När AIK-spelarna tackade publiken på Hovet var det feststämning.

Men där var det festliga över – något firande var det inte tal om.

– Nu är det bara att träna och fortsätta ladda inför nästa serie, säger Johannes Salmonsson som direkt efter nedsläpp stack iväg och – tränade.

Foto: SCANPIX
Johannes Salmonsson, målskytt i går, nobbade ölen.

Media fick inte de svar man hade önskat på den klassiska ”hur firar ni det här?”-frågan.

Svaren var nämligen uteblivande – träning i morgon. Redan i dag väntade nämligen nästa träningspass för bragdspelarna.

– Det blir inte mycket firande. Det är inte slut än, det har bara börjat nu, säger Christian Sandberg.

– Vi är jätteglada att vi har gått vidare och har spelat fantastiskt bra. Men det är lite tidigt att fira än, säger Patric Blomdahl.

Inte förrän omkring en timme efter matchens slut kom Johannes Salmonsson till omklädningsrummet. Han stack nämligen direkt till styrketräningsrummet.

– Det gäller att bibehålla, det är ett sätt för mig själv att visa att man inte är nöjd och sätter sig på kvarterskrogen och tar en öl. Det är bättre att träna och fortsätta ladda inför nästa serie, säger Salmonsson.

Tränar som vanligt

Assisterande tränaren Gunnar Persson:

– Nu tränar vi onsdag-torsdag, sen får vi se vad vi gör. En eller två dagar ledigt ska vi ha, men vi ska i alla fall träna söndag-måndag, den saken är klar.

Så det blir inget firande?

– Nej. Ingenting sånt. Inte ihop. Det är klart killarna är värd att unna sig en god bit mat, så är det, men nåt hänga i takkronorna är inte aktuellt.

Det är mjölk till maten som gäller?

– Jag hoppas verkligen att det är det. Inga utsvävningar, det går inte att köra upp till stora bron nu utan nu gäller det att vara ödmjuk och förstå varför vi har klarat av HV och det är tack vare ett jäkla hårt jobb och att vi har skött sömn och mat. Vi har verkligen vi har gjort allt vi kan.

Björn Forsgren