Tvingades ta emot pris – i periodpausen

Foto: BILDBYRÅN
Roger Melin.
HOCKEY

Roger Melin har gjort det omöjliga.

Då hyllas han av AIK.

I periodpausen mellan första och andra perioden fick han motta utmärkelsen årets AIK:are.

– Det kändes väldigt konstigt, säger han.

Trots att laget åkte ut i fyra raka matcher mot Färjestad hyllade publiken i Globen AIK för den fantastiska säsong laget genomfört.

”Jag gick aldrig ut på isen”

Långt efter slutsignalen kallades Roger Melin in till arenan igen – men han ville inte gå ut på isen som spelarna gjorde.

– Jag gick aldrig ut på isen, men Adam (Ekman, presschef) tryckte på att jag skulle ut och visa mig. Men jag var inte ute på isen, det är lite jobbigt tycker jag. Jag tycker det är skönt att de ändå stöttar oss och står upp när vi förlorar, det är ju jättekul, men det känns lite konstigt i den här situationen, säger han och syftar på förlusten.

Och samma känslor har han kring att han fick motta utmärkelsen årets AIK:are.

– Det var samma där, det är jättekul att få pris på det viset, en utmärkelse för det man har lagt ned. Men samtidigt kändes det väldigt konstigt att få det efter första perioden i en match som är helt avgörande. Det kändes väldigt konstigt tycker jag.

– Men de var osäkra på om det skulle bli någon till match och de hade inte tid innan sa dom så jag var tvungen att ställa upp. Det kändes lite märkligt.

Tungt och tomt

Påverkade det er något?

– Nej nej, det gjorde det inte. Det kändes bara konstigt för mig personligen när man är laddad och vill samla tankarna inför andra perioden står man där och ska ta emot ett pris. Det kändes lite konstigt.

Precis som många av spelarna hade Melin svårt att sätta ord på känslorna efter att de åkt ur SM-slutspelet.

– Tomt.. Det är… Hur fan ska jag förklara det, tungt och tomt just nu. Man vill bara få distans till det här nu så man kan få lite intryck som är lite mer klartänkta.