AIK: Därför väljer vi att INTE satsa

Miljonklipp – men Gozzi håller i plånboken: ”Tajt budget”

Foto: PIC-AGENCY
Slutet AIK har chockat Hockeysverige med en sensationellt bra säsong – men i går tog sagan slut för Dick Tärnström och resten av laget.
HOCKEY

Succésäsong – men glöm att AIK storsatsar.

Slutspelet gav ”bara” cirka en miljon kronor i vinst.

– Vi har haft den solklart lägsta spelarbudgeten och kommer förmodligen ha den lägsta även nästa säsong, säger sportchefen Anders Gozzi.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Anders Gozzi

AIK föll med 4–0 i matcher, men hyllades efteråt som hjältar av fansen.

– Vi har gjort det förbannat bra, inget snack om det. Jag är stolt över grabbarna. Vi har visat vad karaktär och unga grabbar kan stå för. Även om man inte har en massa landskamper så kan man komma långt, säger Gozzi.

Efter den lyckade säsongen kanske många tror att AIK storsatsar till nästa säsong. Men så är inte fallet. Den här säsongens lönebudget på 27 miljoner kronor kommer inte att ökas nämnvärt.

– Vi har en tajt budget även nästa år. Vi jobbar med små resurser jämfört med Färjestad och de stora lagen, säger Gozzi.

Ryktas om Åslund

Slutspelet blev ingen jättevinst ekonomiskt.

– Jag skulle tro att på en sån här match ramlar det väl in cirka 1,2 miljoner. Men sedan är det spelarbonusar och hallhyror som ska betalas, så vad det blir i slutändan har jag ingen aning om.

Men mellan tummen och pekfingret, vad blir vinsten totalt för hela slutspelet?

– Nu har vi bara spelat fyra matcher, men när allting är betalt blir det någonstans över en mille och en och en halv mille.

Redan nu har AIK ett nyförvärv klart. Det spekuleras i namn som Färjestads Per Åslund och Skellefteås Yared Hagos, men Gozzi lägger locket på.

”Vi har en bra stomme”

– Ja, vi har ett nyförvärv klart, men vi kommer inte gå ut med det förrän det är rätt tidpunkt för det. Och jag kommer inte kommentera något namn, oavsett vad du säger.

– Vi har 13 utespelare plus Viktor Fasth på kontrakt, så vi har en bra stomme. Vi bygger vidare på det här, med unga utvecklingsbara killar.

Hur många nyförvärv landar det på till slut?

– Max fem.

FAKTA

HÄR ÄR ALLA SOM KAN FÖRSVINNA FRÅN AIK

Utgående kontrakt: Björn Bjurling (på lån från Brynäs), Christopher Heino-Lindberg, David Engblom, Jonas Liwing, Henrik Nilsson, Peter

Nolander, Eric Norin, Fredrik Svensson, Oscar Ahlström, Victor Ahlström, Johan Andersson, Tobias Ericsson, Rastislav Pavlikovsky, Johannes Salmonsson (förlänger inom kort), Richard Zednik. 2011/12: Patrik Nemeth, Dick Tärnström, Patric Blomdahl, Richard Gynge, Kent McDonell, Daniel Rudslätt, Oscar Steen. 2012/13: Viktor Fasth, Fredrik Carlsson, Stefan Johansson, Josh MacNevin, Daniel Bång, Christian Sandberg.

ARTIKELN HANDLAR OM