AIK letar ersättare till Viktor Fasth

Gozzi: ”Det är klart att vi har
kontaktat andra målvakter”

Foto: Scanpix
Viktor Fasth.
HOCKEY

Flera NHL-klubbar jagar VM-målvakten Viktor Fasth, 28.

Nu börjar AIK se sig om efter andra alternativ.

– Det är klart att vi har tagit kontakt med andra målvakter, säger sportchefen Anders Gozzi till Sportbladet.

Foto: BJÖRN LINDAHL
Anders Gozzi.

Viktor Fasth tog hockey-Sverige med storm den här säsongen och utsågs till elitseriens bästa målvakt.

För fyra år sedan vaktade han kassen i divison 1 – nu är han förstemålvakt för Tre Kronor i VM och jagas av en handfull NHL-klubbar.

”Måste ha en ersättare”

AIK, som skrev ett nytt tvåårskontrakt med Fasth i februari, börjar inse att de kan tvingas värva in en ny målvakt i Vänersborgsproduktens ställe.

– Det är klart att vi har tagit kontakt med andra målvakter. Vi vet att det kan bli så att han (Fasth) sticker och då måste vi ha en ersättare, säger sportchefen Anders Gozzi till Sportbladet.

”Ligger inte i våra händer”

Vad är din känsla?

– Det är svårt att svara på. Vi har kontrakt med honom i två år till och hoppas såklart att han stannar. Men det ligger inte i våra händer och vi får helt enkelt se om han nappar på något bud där borta. Han vill ha ett envägskontrakt och så långt har det inte kommit, som jag förstår.

I övrigt meddelar Gozzi att han räknar med att Linus Videll, vars KHL-klausul går ut den 8 maj, spelar i AIK nästa säsong.

– Jag har inte hört någonting annat, så jag är ganska säker på att han blir kvar här. Stannar Linus och Viktor är truppen spikad, säger Gozzi.

ARTIKELN HANDLAR OM