AIK-målvaktens nya arbete – glassbud

Jobbar 7-16: ”Jag beställer inte in lika mycket champagne som tidigare”

Foto: BILDBYRÅN
STANNAR Christopher Heino-Lindberg
HOCKEY

Från elitseriemålvakt – till glassbud.

Christopher Heino-Lindberg, 26, har lagt hockeyn på is och blivit en vanlig svensson som jobbar klockan sju till fyra, måndag till fredag.

– Jag är en riktig knegare nu. Det är kul att testa på ett vanligt jobb, säger han till Sportbladet.

Christopher Heino-Lindberg vaktade AIK:s kasse i premiärmatchen mot Linköping den 15 september förra året. Men efter att ha hoppat in i förlustmatchen mot HV den 18 oktober var det slutspelat.

Skadan i vänster ljumske spolierade målvaktens säsong och i februari la han sig på operationsbordet efter att bara ha spelat fyra matcher.

”Det blir nudlar ibland”

Skadedrabbade Heino-Lindberg erbjöds inte nytt kontrakt av AIK och var plötsligt kontraktslös och utan inkomst. För att få ihop till hyran tvingades han ta jobb som glassbud.

– Jag åker runt och levererar glass till restauranger. Det är inte vanliga glassbilen med tutan utan jag jobbar åt min polare som är grossist, säger han.

– Jag var tvungen att betala räkningar. Man har ju haft en del utgifter när man har varit hockeylirare, som fin bil och lägenhet inne i stan. Nu är jag inte ute och beställer inte in lika mycket champagne som tidigare och det kan bli nudlar ibland, men det funkar.

”I bättre form än någonsin”

Att komma tillbaka till ishockeyn får han koncentrera sig på under fritiden.

– Jag kör heltid måndag till fredag och krigar på sju till fyra. Sedan drar jag till gymmet och kör två timmar. Och sedan går jag och lägger mig. Det är stenhårt – men kul.

Heino-Lindberg har nobbat anbud från italienska ligan. I övrigt duggar inte anbuden tätt.

– Det är ganska iskallt just nu, men jag tränar och håller igång och känner mig fit. Det kanske låter konstigt, men jag har aldrig varit i så bra form som jag är nu. Jag har gått ner sju kilo i vikt och blivit av med en del fett.

Så du har inte gett upp hockeykarriären?

– Nja, gett upp har jag inte. Men jag vill känna att det funkar med kroppen. Det är ingen idé att signa med en klubb och gå sönder direkt, då blir det bara en massa snack om att Heino inte håller. Jag är tävlingsmänniska och då vill jag kunna ge hundra.

Men du har ingen brådska?

– Nej, jag har is i magen. Det brukar alltid dyka upp klubbar efter hetsen i inledningen av säsongen.