Seger igen – nu tror AIK på ny succésäsong

HOCKEY

JÖNKÖPING. Tvåa i formtabellen och på väg mot slutspel.

I fjol gick AIK till semifinal.

– Mycket möjligt att något sådant är på gång igen, säger Viktor Fasth, 29.

Viktor Fasth.

Stjärnmålvakten gjorde en kanoninsats mot HV 71 på bortaplan och såg med en spektakulär räddning i förlängningen till att AIK fick med sig två poäng hem.

– Man kan förvänta sig en sådan räddning av Viktor. Han är fantastisk och i dag var bara ännu en dag på jobbet för honom, säger backen Josh MacNevin med ett garv.

”Har ögon i nacken”

Kanadensaren satte kort därpå, med bara sex sekunder kvar, segerpucken bakom HV-keepern Andreas Andersson.

– Bra förarbete av Dick Tärnström och Rosén (Robert) verkar ju ha ögon i nacken när han spelade fram mig där, fortsätter MacNevin.

I fjol var AIK nykomling och tog sig smått sensationellt till semifinal efter en stark spurt. Nu pekar återigen formkurvan brant uppåt när det börjar dra ihop sig. Mot HV i går tog man sin första bortaseger sedan den 25 november och sett över de fem senaste omgångarna är AIK tvåa i tabellen.

Viklund klev av

– Det är spännande, det är det. Men vi har varit i den här situationen förut och vet vad som krävs för att vinna, fortsätter Fasth.

Men allt var inte bara positivt för AIK i går. Backen Tobias Viklund, 25, tvingades kliva av med en sträckt magmuskel och riskerar att bli borta ett tag.

– Det brukar sällan vara en bra prognos på det tyvärr, säger tränaren Roger Melin.

– Det gör lite ont, men jag vet inte så mycket mer. Jag ska träffa en läkare när jag kommer hem, säger Viklund.

ARTIKELN HANDLAR OM