Ingen ångest i AIK: ”Är väldigt kul, faktiskt...”

HOCKEY

Varje match kan vara avgörande för säsongen.

Ångest? Nej, inte i AIK.

– Det är väldigt kul faktiskt, säger Robert Rosén.

Foto: PIC-AGENCY
MÅLSNÅLT Timrå gjorde enda målet i matchen mot AIK.

AIK inkasserade sin andra raka förlust och sin andra raka nolla i målprotokollet. Detta trots succéduon Richard Gynge och Robert Rosén som inför matchen mot Luleå (0–3) hade gjort 24 poäng (!) på nio matcher sedan de formerades ihop.

– Jag skulle tro att det bara är tillfälligheter att det blivit så. Jag tycker ändå att vi skapat tillräckligt för att göra mål så jag skulle inte säga att det är så oroväckande egentligen, säger Robert Rosén.

Det är inte så att magin mellan dig och Gynge håller på att dö ut?

– Det får vi hoppas i alla fall. Nej, det tror jag inte. Det är bara att jobba på så kommer det. Man har några såna här matcher per säsong, det är bara att hoppas på att det stannar vid två för oss så vi får studsa tillbaka på torsdag.

Elitseriens skyttekung Richard Gynge menar att det inte har satt sig i AIK-spelarnas huvuden.

– Nej, det tycker jag inte. Jag känner inget än i alla fall, om det blir ett par matcher till kanske men... Annars är det lugnt. Jag tycker vi har haft lite sega ben de här två senaste matcherna så det hänger väl ihop lite.

”Otroligt jämnt”

De har inte råd med sega ben så länge till om de vill vara kvar i slutspelskampen. Laget ligger på sjätteplats i tabellen men har bara tre poängs marginal ned till kvalserien. Även om spelarna själv inte har full koll på läget.

– Vad ligger vi nu, frågar Rosén efter gårdagens match.

Sexa.

– Perfekt. Då tog vi nån placering.

– Det är otroligt jämnt. En förlust så är man tia, en förlust så ligger man fyra. Det är väldigt kul faktiskt.

”Är stimulerande”

Kul!?

– Absolut. Det kan man inte säga något om. Varje match blir som en sjunde avgörande match känns det som, det är väldigt stimulerande.

Annars kan man tänka sig att det blir lite ångestfyllt?

– Det är klart det inte är helt utan press. Men jag tycker det är väldigt kul att det är jämnt och vi har alla förutsättningar att göra något bra av det, så det ser bra ut.