AIK:s fans avslutar samarbetet med polisen

Ingen dialog inför fotboll– eller hockeymatcher

Foto: SCANPIX
HOCKEY

Det blev bråk mellan supportrarna och polisen vid gårdagens Stockholmderby.

Nu meddelar AIK–Alliansen att de inte tänker samarbeta med polisen i framtiden.

”Vi litar inte på att polisen kan förbättra situationen för den vanliga klacksupportern”, skriver man i ett pressmeddelande.

Vid gårdagens Stockholmderbyt i elitserien mellan Djurgården och AIK valde polisen att placera ut poliser och vakter i trapporna vid respektive klacksektion.

Det gjorde supportrarna irriterade. Det slutade med ett bråk mellan fansen och polisen, vilket gjorde att matchen fick skjutas upp en halvtimme.

”Vårt förtroende för polisen är slut”

Nu meddelar AIK–Alliansen, som haft en dialog med polismyndigheten under hösten och vintern, att de avslutar allt samarbetet.

”Vi ser efter gårdagens match ingen som helst möjlighet för oss att fortsätta denna dialog då vårt förtroende för polisen är slut. Vi litar inte på att polisen kan förbättra situationen för den vanliga klacksupportern och klimatet på läktarna och relationen mellan polis och supportrar har under höstens gång märkbart försämrats, trots frånvaron av läktarbråk och problem kring AIKs matcher”, skriver AIK–Alliansen i ett pressmeddelande.

Gäller hockey och fotboll

Det innebär att man inte kommer att ha någon som helst kontakt med polisen i Stockholm eller övriga landet under fotboll– och hockeymatcher.

”Detta kommer gälla tills vi bedömer att det finns en möjlighet att återuppta en dialog som inte bara bygger på läpparnas bekännelser från polisens sida”, skriver AIK–Alliansen.

AIK–Alliansen består av supportergrupperna Black Army - Stockholm, Smokinglirarna, Sol Invictus och Ultras Nord.

ARTIKELN HANDLAR OM