”Gör en riktigt, riktigt bra första period...”

Men AIK ligger under med 0-3

HOCKEY

AIK ligger sist i elitserien.

Mot Linköping sänktes laget av en ny mardrömmstart.

– Jag tycker att vi gör en riktigt, riktigt bra första period, ändå ligger vi under med 3-0, säger lagkaptenen Christian Sandberg.

Foto: BILDBYRÅN
Daniel Larsson hade ingen rolig förstaperiod i Linköping.

AIK har bara vunnit två av elva matcher den här säsongen. Mot Linköping fortsatte mardrömmen för jumbon. Efter fyra minuter tog hemmalaget ledningen efter att Christian Sandberg tappat pucken och Pär Arlbrandt satt 1-0.

– Det är ett jättemisstag av mig. Det får inte ske, men tyvärr sker det. Men jag måste upp och jobba vidare, säger Sandberg till C More.

”Bedrövligt”

Minuter senare ökade Niclas Hävelid på till 2-0 och innan den första perioden var slut hade Linköping satt 3-0.

– Jag tycker att vi gör en riktigt, riktigt bra första period. Ändå ligger vi under med 3-0, vilket är bedrövligt, säger Sandberg och fortsätter:

– Det är detaljer som avgjort för oss i de flesta matcherna. Vi har haft otur med studsarna, men samtidigt ligger vi fel i markeringen ibland och det straffar oss hårt.

Esa Pirnes reducerade för AIK i den andra perioden. I början av tredje satte Broc Little 3-2. Men närmare än så kom aldrig AIK.

– Vi gör mycket som är bra, men jag skulle vilja vara så klok som jag vet vad som händer i första, varför vi inte spelar försvarsspel som vi sagt. Vi börjar med det för sent, säger tränaren Perra Johnsson till C More.

FAKTA

Linköping–AIK 3–2 (3–0, 0–1, 0–1)

Första perioden: 1–0 (4.07) Pär Arlbrandt (Simon Hjalmarsson) , 2–0 (11.13) Niklas Hävelid (Simon Hjalmarsson, Carl Söderberg) spel fem mot fyra, 3–0 (17.21) Mattias Weinhandl (Andreas Jämtin, Mattias Bäckman).

Andra perioden: 3–1 (16.02) Esa Pirnes (Jonas Liwing).

Tredje perioden: 3–2 (0.26) Broc Little (Josh Macnevin).

Skott: 26–35 (9–14, 8–12, 9–9).

Utv, Linköping: 1x2. AIK: 2x2.

Domare: Mikael Sjöqvist, Karlstad, Wolmer Edqvist, Grums.

Publik: 5 747.