Krisen allt värre i AIK

Fjärde raka förlusten: ”Vi måste jobba för klubbmärket”

1 av 2
tufft läge AIK har bara gjort ett mål i de tre senaste matcherna och efter fyra raka förluster befinner sig laget i kris.
HOCKEY

ÄNGELHOLM. Fjärde raka förlusten och bara ett mål framåt i de tre senaste matcherna.

AIK är i en kris.

– Vi spelare måste leverera. Det gäller att jobba för laget, jobba för klubbmärket, säger Christian Sandberg.

Den assisterande kaptenen gjorde comeback efter en dryg månads höftproblem.

– Skadan kändes bra. Spelet mindre bra.

Från läktaren har han sett AIK falla in i en förödande ineffektivitet. Och det blev inte bättre när han själv kunde påverka igen.

– Vi slarvar alldeles för mycket i egen zon, i mittzon, släpper in dem och sen är vi inte tillräckligt heta framåt. Det är folk i vägen men vi är inte där och skymmer och tar returer. Skotten kommer i fel lägen.

’Kan mycket bättre’

– Så är det ibland men det har hänt oss lite för ofta. Vi kan bra mycket bättre, säger Sandberg.

I nästa omgång har AIK en ännu viktigare bottenmatch – mot Timrå hemma. En seger ger åtminstone lite nytt häng.

– Bara hårt jobb kan rädda oss. Enkelt att säga men det måste ske. Vi måste inse allvaret i situationen. Alla vill göra bra insatser. Det har låst sig lite på vägens gång men det kan bara bli bättre, säger Christian Sandberg.

Tuff press

För Rögle var tre­poängaren viktig men allra viktigast var sättet man vann på när man spelade av tredje perioden för att hålla sin ledning.

– Otroligt viktigt för det kollektiva självförtroendet att vi känner att vi kan stänga igen en match. Det har varit lite downside med det tidigare, säger tvåmålsskytten Ted Brithén.

Rögle har tappat många jämna matcher i slutminuterna tidigare i höst. För Brithén är de två målen också viktiga. Under försäsongen var det mycket snack om att det här skulle bli hans säsong vilket satte en tuff press på talangen.

– Det är en del i läroprocessen att kunna hantera sånt. Inget jag varit med om tidigare i min karriär men man växer med uppgiften. Jag är absolut inte nöjd hittills. Inte med poängskörden men känner att jag vuxit in i det defensiva mer och mer, säger matchvinnaren.