AIK bekräftar: Huselius klar

HOCKEY

Kristian Huselius är klar för AIK.

Klubben bekräftar nu Sportbladets avslöjande.

–  Jag hoppas givetvis kunna hjälpa laget även om jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma i full matchform, säger 34-åringen.

Följetongen mellan AIK och Kristian Huselius har varit en lång historia. Förra veckan kunde Sportbladet avslöja att stjärnan i praktiken var klar.

Nu bekräftar AIK att Huselius har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

– Det är alltid roligt när det är klart. Det har fått ta lite tid, "Husse" har fått styra agendan lite, sportchefen Anders Gozzi i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Betyder mycket för hela elitserien”

Huselius, som flyttade hem till Sverige i somras efter två säsonger i Columbus Blue Jackets, har tränat med AIK under hösten och är nöjd med sina nya klubbadress.

– Jag var AIK-supporter som liten grabb och har kollat många matcher på Hovet. Så givetvis är det lite speciellt att få representera AIK, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är givetvis kul att få spela hockey igen. Jag hoppas givetvis kunna hjälpa laget även om jag är medveten om att det kommer ta lite tid att komma i full matchform.

Kan debutera mot Frölunda

Andra glädjande nyheter för AIK är att Patric Blomdahl, Esa Pirnes och Daniel Josefsson är tillbaka från skada mot Frölunda i morgon. Även Kris Beech som fått sitt arbetstillstånd är spelklar på tisdag.

Om Huselius spelar är dock oklart.

– Vi kommer ta det imorogn, han är med och tränar och så men vi får avvakta till imorgon. Pappersmässigt ska vi få hinna få allting klart, det är väl lite runt hans egen form som det hänger på, säger Gozzi.

Hur mycket spelar det roll att få göra debuten hemma på torsdag?

– Det är inget speciellt så, vi bestämde att han skulle sova på saken och så får vi se.

Är du optimistisk?

– Ja det är jag.

ARTIKELN HANDLAR OM