AIK hetast i betydelselös match

HOCKEY

AIK kan gå på semester med en riktigt skön känsla. Det blev seger med 3–1 mot Timrå i den helt betydelselösa slutomgången i elitserien.

AIK slutade på nionde plats och har spelat färdigt för säsongen – för Timrå på elfte plats återstår tio ödesmättade matcher i kvalserien.

Kvalspelet inleds om en dryg vecka. Timråtränaren Tomas Montén passade på att vila sju man och utan framträdande spelare som Matt Murley, Niklas Nordgren och Per Hallin var Timrå uddlöst i sin sista hemmamatch.

Förra säsongen blev Timrå särklassig jumbo i elitserien, men fick en nytändning i kvalspelet som räddade nytt kontrakt. Frågan är om man kan upprepa den bedriften. Timrås största problem har varit ineffektivitet i anfallsspelet, men det blev till sist 100 gjorda mål – det sista inprickat av Radek Smolenak.

För AIK återstår viktiga förhandlingar. Nu ska sportchefen Anders Gozzi prata framtid med tränaren Anders Eldebrink. Den gamle storbacken lyckades få liv i AIK när han tog över när Per-Erik Johnsson sparkades. Eldebrink lyckades till och med motivera sitt lag till en stark insats i den helt betydelselösa avslutningen mot Timrå.

28-årige målvakten Alexander Hamberg från Almtuna agerade säkert i sin första match från start och årets succéspelare Broc Little visade vägen med ett magnifikt 1–0-mål.

ARTIKELN HANDLAR OM