Efter nio år – nu slutar Gozzi som sportchef för AIK

Anders Gozzi slutar i AIK. Foto
HOCKEY

Anders Gozzi, 45, räddade AIK ur krisen och förde upp klubben till elitserien.

Nu tvingas fansen vinka adjö till sportchefen, som väljer att lämna in en avskedsansökan efter nio år i klubben, skriver Dagens Nyheter i dag.

– AIK har gått först i vått och torrt. Nu känner jag att jag måste tänka på mig själv, säger han till DN.

Hockeysäsongen är över för AIK:s del sedan laget missat slutspelet med en knapp marginal. Över är också Anders Gozzis tid i klubben.

– Nio år är en lång tid och när vi inte riktigt kommer framåt i frågor som marknad, resurser och andra sådana saker känner jag att jag måste vara ärlig mot mig själv och gå på min magkänsla. Den säger åt mig att det är dags att kliva av nu, säger han till Dagens Nyheter.

Näst flest matcher

Gozzi inledde sin spelarkarriär i AIK och är den som har spelat näst flest matcher för ”Gnaget” efter David Engblom. Efter en visit till Brynäs i början av 90-talet återvände han till klubben för att avsluta spelarkarriären där den en gång började. Han blev sportchef när AIK befann sig i djup kris och hade tvångsdegraderats till division ett. Gozzi slår fast att avskedet inte beror på någon osämja med resten av ledningen i klubben.

– Nej, det finns varken någon schism eller någon konflikt med någon, säger han och fortsätter:

– Det enda jag kan konstatera är att vi inte lyfter.

Funderade länge

Han berättar att han funderat länge över beslutet, men att det känns helt rätt.

– AIK kommer alltid att betyda mycket för mig. Jag känner att jag kan lämna klubben med rak rygg och med stolthet, säger Gozzi till DN.

Vad Gozzi ska hitta på framöver vet han ännu inte säkert. Det mesta talar dock för att han hamnar i en annan bransch än ishockey.

ARTIKELN HANDLAR OM