Här är AIK:s nya organisation

Namnkunnigt team ska leda föreningen

Foto: SCANPIX, BILDBYRÅN
HOCKEY

Anders Gozzi slutade som sportchef i AIK.

Nu är det klart att hans ersättare blir Daniel Rudslätt, 38.

Till sin hjälp får han en assisterande sportchef och ett sportråd med bland andra Mattias Norström och Anders "Ankan" Parmström.

Redan igår kunde Sportbladets blogg Hockeydirekt berätta att AIK:s styrelse tagit beslut om en ny sportorganisation. Sportchefen kompletteras med en assisterande sportchef och ett sportråd med tre utomstående AIK:are.

Och nu är fyra av fem namn klara.

"Fantastiskt roligt"

Daniel Rudslätt, som varit tillförordnad sportchef sedan Anders Gozzi slutade, blir sportchef även framöver.

– Daniels bakgrund som professionell spelare och erfarenheter från affärsvärlden i kombination med hans karaktär och ledaregenskaper gör att vi tror att han är helt rätt person för uppgiften, säger AIK Ishockeys VD Peter Birath i ett pressmeddelande.

– Det ska bli fantastiskt roligt att kliva in i den här rollen. Jag är välbekant med våra möjligheter, utmaningar och begränsningar, säger Daniel Rudslätt som avslutade sin karriär i AIK efter spel i både Djurgården och Brynäs tidigare i elitkarriären.

"Ska utmana sportcheferna"

Sportrådet kommer bestå av AIK-backen och före detta NHL-spelaren Mattias Norström, 41, som inledde elitkarriären i AIK och också gjorde en bejublad säsong i division ett med klubben under lockouten 2005, Anders "Ankan" Parmström, 71, som gjorde 10 raka säsonger i AIK under 60-talet innan han blev tränare och senare tv-expert och styrelsemedlemmen Hans Cederholm.

– De tre ska utmana sportcheferna kring deras tänk och deras driv. De tre kan också variera beroende på vilken kompetens som behövs, säger Peter Birath.

Den assisterande sportchefsrollen är ännu inte tillsatt, men enligt vad Sportbladet erfar så kommer det att bli Dick Tärnström.

– Det kan jag inte kommentera, säger Peter Birath.